Старши треньор от късната есен на 2017 година на Ботев

...
Старши треньор от късната есен на 2017 година на Ботев
Коментари Харесай

Людмил Киров: Мъчно ми е, че се разделих с Дунав

Старши треньор от късната есен на 2017 година на Ботев (Гълъбово) е някогашният асистент на Веселин Великов в Дунав Людмил Киров. След като се раздели с родния си клуб от Малката Виена, 41-годишният Киров работи за малко във Верея, а след това бе поканен за кърмчия на ботевци. Под негово управление закъсалият във Втора лига тим записа две победи от два мача и се измъкна от зоната за изпадане. Преди първата контрола на отбора му през днешния ден против Дунав в Царева морава Киров приказва пред русенския вестник " Утро ".

- Г-н Киров, през днешния ден ще играете контрола с Дунав. Какво си мислите преди мача с довчерашния си тим?
- Какво да мисля - уговорихме инспекцията с една дума. Чувството в действителност е по-особено, тъй като аз съм младеж на Дунав. Когато бях футболист, а след това треньор, постоянно се пробвах да дам всичко за този отбор.

- Що за тим и тръпка е Ботев (Гълъбово)?
- Предизвикателството е съществено, тъй като за първи път в късата си кариера на ментор съм старши треньор. В интерес на истината, когато получих предлагането, се замислих - въпреки всичко задачата беше да работя в клуб с неособено атрактивна визитка. На място обаче заварих съвършена организация - като за тим от елита. Управата, отпред с президента Стоян Диков, се грижи за всичко. Като треньор получих цялостна независимост. Никой не ми се меси, имам думата по всички спортно-технически въпроси. Проблемът е като в Дунав - че ни липсваше доста добър терен за подготовка, само че и този въпрос върви към разрешаване. Другото е, че футболистите са страхотни като отношение към подготовката и мачовете. С две думи - в Гълъбово се работи леко и с въодушевление.

- Привлякохте ли нови играчи?
- Трима ни напуснаха, само че пристигнаха четирима футболисти - Иван Ташев, Слави Читаков, който игра и в Дунав, Михаил Михайлов и Ивайло Ангелов. Ангелов дойде от италианския клуб в Серия " С " Латина.

- Имате ли пояснения за спада в резултатите на Дунав?
- Всеки тим, даже и най-големите, минават през катаклизми. Вижте какво става в последното състезание с Реал (Мадрид). Говорим за европейския клубен първенец.

- Не ви ли е мъчително, че се разделихте с Дунав?
- Мъчно ми е, несъмнено. Треньорската специалност в България обаче е рисково занятие. Днес си тук, на следващия ден - там. У нас не може да се получи като с Арсен Венгер, който държи кормилото на Арсенал в продължение на 22 години. Сега всичките ми старания са ориентирани в работата с Ботев (Гълъбово). Кой знае - един ден може би ще се завърна там, където ми е мястото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР