Старши тгреньорът на мъжкия баскетболен Берое (Стара Загора) Любомир Минчев

...
Старши тгреньорът на мъжкия баскетболен Берое (Стара Загора) Любомир Минчев
Коментари Харесай

Минчев е изключително разочарован от отпадането на Берое

Старши тгреньорът на мъжкия баскетболен Берое (Стара Загора) Любомир Минчев не скри разочарованието си отпадането на тима от шампионата ФИБА Къп. Българите нощес изгубиха реванша против холандския Защитена зона Лайден с 86:108 след продължение и напуснаха конкуренцията, откакто пропиляха преднина от 15 точки (86:71) от първия мач.

" Изпитвам извънредно отчаяние. Тук не приказвам единствено за загубата, а за метода, по който игра тимът. Загубихме вследствие на извънредно слаба отбрана още през цялото време на срещата. В следствие и организацията ни в нахлуване бе надалеч от мечтаното равнище, което показахме преди седмица в Стара Загора. Допуснахме доста неточности, които дадоха опция на съперника да осъществя бързи офанзиви. За мен главното остава слабото ни показване в защита. За малко позволихме на Лайден да стопи преднината ни от първата среща. Това им даде самочувствие и успокоение ", съобщи през днешния ден Минчев при прибирането на тима с полет от Амстердам.

Старши треньорът разяснява още, че загубата в Холандия няма по какъв начин да бъде обяснена с неуспеха предни дни против Левски Лукойл.

" Не бива да търсим повода в тази посока. Ако загубата във вътрешното състезание е повлияла по някакъв метод, то значи имаме проблем с характера, а аз персонално нямам доверие в това ", сподели той. Минчев дефинира и най-важната задача пред целия тим в идващите дни. " Трябва да се отърсим от насъбраното отчаяние и негативизъм. В спорта отрицателните и позитивните страсти се сменят стремително. Когато нещата вървят добре, би трябвало да държим тима на земята. Когато обаче имаме обстановка като днешната, то би трябвало да намерим силите да излезем допустимо най-бързо. Няма да ни е елементарно. Предстои ни мач в Ямбол против тим, който ще бъде пределно стимулиран да се потвърди след неприятния старт ", съобщи експертът.

Берое гостува на Ямбол тази неделя от 18:00часа в мач от втория кръг на шампионата на Националната баскетболна лига. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР