Старши редактор и 10 журналисти от руския всекидневник Комерсант съобщиха

...
Старши редактор и 10 журналисти от руския всекидневник Комерсант съобщиха
Коментари Харесай

Масови оставки в руския в.Комерсант заради уволнени от издателя журналисти

Старши редактор и 10 публицисти от съветския ежедневник " Комерсант " оповестиха в понеделник, че напущат в символ на митинг против уволнението на двама техни сътрудници поради публикация за възможна промяна на политик, непосредствен до президента Владимир Путин.

Оставките, включващи целия политически отдел, демонстрират напрежението сред издателите и публицистите в съветската медийна среда, която е мощно следена и доминирана от медии, близки до Кремъл, отбелязва Ройтерс.

Специалният сътрудник на " Комерсант " Иван Сафронов и зам.-редакторът на политическия отдел Максим Иванов са били принудени да изоставен по гледище на главния акционер във вестника – милиардера Алишер Усманов. Причината е тяхна публикация за ръководителя на Съвета на Федерацията (горната камара на парламента) Валентина Матвиенко. Двамата публицисти оповестиха това във Facebook.

" Комерсант " е водещо съветско бизнес издание, добито от Усманов през 2006 година

Въпросната публикация е оповестена на 17 април. Като се базират на неназовани източници, публицистите пишат, че в околните месеци Валентина Матвиенко може да бъде сменена на поста от Сергей Наришкин, началник на съветското външно разузнаване. Посочва се, че през месец май Матвиенко ще беседва с Путин за отдръпването си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР