Старши комисар Николай Спасов е новият ръководител на дирекцията на

...
Старши комисар Николай Спасов е новият ръководител на дирекцията на
Коментари Харесай

МВР-София област с нов шеф, след издънката с Пелов

Старши комисар Николай Спасов е новият началник на дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Софийска област. Назначението му идва, откакто преди две седмици цялото предходно управление в регионалната дирекция бе освободено.

След проваленото търсене на избягалия пандизчия Владимир Пелов, за който полицията в продължение на повече от месец знаела, че се укрива в Ботевград. Както съобщи на конференция към този момент уволненият началник на ОДМВР-София Георги Георгиев - Пелов бил с брада, изцяло неузнаваема осанка за полицията. В последна сметка Министерство на вътрешните работи по този начин и не съумя да залови Пелов, който при започване на юни бе погубен при престрелка в града.

Николай Спасов е в системата на Министерство на вътрешните работи от 10 години. Бил е шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна, а през 2016 бе изместен като шеф в Добрич. През април тази година той бе назначен на новосъздадена служба – зам.-началник на "Криминална полиция ", а два месеца по-късно към този момент е шеф на МВР-София област.

Както преди време Фрог заяви, новият шеф на добричката полиция е препоръчаният преди време за уволняване полицейски началник Николай Панчев. Любопитното е, че Спасов и Панчев са били в „ един отбор” в столичното първо районно ръководство. В тандема им е бил и шефът на полицията във Варна Даниел Пашов, който също като Панчев беше осъден, само че с „ порицание” по предложение на „ Вътрешна сигурност”.

Ченгетата бяха забъркани в тази ситуация от април 2014 г, когато момиче и момче се оплакаха от полицейско принуждение, а чиновници на столичното Първо РПУ ги упрекнаха в безчинство, потвърждавайки, че момичето – Александра Стоилова, се е нахвърлила върху служител на реда и е скъсала униформата му. Версията на полицаите-лъжци беше доказана персонално от Пашов, който оглавяваше районното.

Запис от охранителна камера в полицейското ръководство, излъчен в „ Господари на ефира”, обаче потвърди, че „ потърпевшият” страж на реда самичък е скъсал пагона си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР