Старозагорският митрополит Киприан вече е напълно възстановен след коронавирусна инфекция

...
Коментари Харесай

Митрополит Киприан: Благодаря на Бога, че ме направи съпричастен на търпението и смирението на боледуващите от COVID-19 |

Старозагорският митрополит Киприан към този момент е изцяло възобновен след коронавирусна зараза и насочва благодарност към всички, които са го подкрепяли по време на лекуването.

„ С Божия помощ прекосих през това тестване, преболедувайки инфекцията от ковид. Радвам се, че го прекосих леко единствено с грипоподобни признаци и без затруднения. Не съм бил в болница. “, сподели в изявление за Радио Стара Загора Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан.

Той посочи, че от самото начало е бил изолиран в Митрополитския дом като положението му е разрешавало да прави административните си каузи като началник на Старозагорска епархия.

COVID-19 е тестване от Бога. Бог ни изпраща тестване, с цел да изпита вярата ни, да изпита състраданието ни, да изпита любовта към близък, да изпита търпението ни, счита митрополит Киприан и добави:

„ Но по Божие допущение всичко ще отмине. Сигурен съм в това нещо! И Бог, щом изпраща тестванията, Бог ще ги отнеме! “

Негово Високопреосвещенство благодари на всички, които са му помогнали през дните на изолираност и лекуване, най-много на персоналния си доктор Христина Русева, на доцент Емил Славов, на рентгенолога доктор Чернев, на здравното лице към Митрополията Бисера Иванова и други, на всички църковни чиновници и на всички хора, молили се за неговото здраве.

„ Благодаря на Бога, че ме докосна тази болежка, която ме направи съпричастен на търпението и смирението на боледуващите от COVID-19 братя и сестри “, споделя Старозагорският митрополит в послание, оповестено по-рано. 

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан разгласи, че е с позитивен тест за коронавирус в началото на ноември. Всички контактни лица бяха сложени под карантина, а в административната постройка на Старозагорска митрополия бе осъществена цялостна стерилизация.

Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан е един от дребното клирици на Българската православна черква, които намерено оповестиха, че са с COVID-19. Все още в църковните среди се укриват заболелите от ковид духовници и църковни чиновници.

През месец ноември единствено в границите на една седмица починаха трима свещеници от Неврокопска епархия, за които не се оповестява дали са починали вследствие на ковид. Отново през ноември умря духовник от Видинска епархия, както и двама свещеници от Софийска епархия. Причината за тяхната кончината е затруднение от коронавирусна зараза. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР