Старозагорският куклен театър ще покаже Последният човек от Веселка Кунчева

...
Старозагорският куклен театър ще покаже Последният човек от Веселка Кунчева
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, не пропускайте Последният човек в Драма...

Старозагорският куклен спектакъл ще покаже " Последният човек " от Веселка Кунчева довечера от 19 ч. в Голямата зала на Драматичния спектакъл. Представлението е част от фестивала " Сцена на кръстопът " и е по романа на Джордж Оруел " 1984 ". Това е антиутопичен политически разказ, написан от английския публицист през въпроснана 1948 година като опълчване на тоталитаризма.

Властта се състои в разчленяването на човешкото схващане и слепването му още веднъж във форма по твой избор. Свят на боязън, изменничество и изтезание. Свят, в който ти тъпчеш другите и те теб тъпчат. Свят, който с усъвършенстването си ще става не по-малко, а повече безсърдечен. В нашия свят няма да има други усеща с изключение на боязън, гняв, празненство и угодничество. Ще унищожим всичко останало - всичко. Ще разрушим мисълта. Ще разкъсаме връзката сред деца и родители, сред човек и човек, сред мъж и жена. Децата ще биват отнемани от майките им от раждането си, по този начин както се лишава яйцето от кокошката. Няма да има никаква обич, с изключение на любовта към Големия брат. Няма да има никакъв смях, никакво изкуство, никаква литература, никаква просвета. Няма да има никаква разлика сред хубостта и грозотата, никакво любознание, никаква наслада от живота. Ако искаш да си представиш бъдещето, показа си ботуш, сразяващ човешко лице - вечно. 

В постановката вземат участие обичани артисти като Милица Гладнишка, Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев и Мария Джойкева.

Още забавни събития ще намерите в   - най-хубавия гид за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР