Старозагорските народни представители от ГЕРБ – СДС Красимир Вълчев и

...
Старозагорските народни представители от ГЕРБ – СДС Красимир Вълчев и
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Най-голямата злина е правителството да остане на власт

Старозагорските народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Красимир Вълчев и Илиана Жекова разясниха пред публицисти настоящи политически тематики.

„ Най-голямата несгода е държавното управление да остане на власт. Премиерът Кирил Петков е несъответстващ, надъхан да лъже и да унищожи цялата конструкция на страната. Това го осъзнават от ден на ден съдружните им сътрудници от Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. Те виждат, че Кирил Петков ще ги потопи “ – съобщи Красимир Вълчев.

Той насочи остри рецензии също и към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, че не може да направи никакви действителни прогнози, с цел да бъдат подкрепени бизнесът и хората. „ В бюджета за тази година е заложена инфлация в размер на 5,6%. Националният статистически институт към този момент разгласи през март, че инфлацията е 10% на годишна база. Предвиденият напредък от 4,6% няма да се състои. Бизнесът отсрочва планове, вложенията понижават, както и покупателните благоприятни условия на хората “ – добави Красимир Вълчев. Той акцентира, че се предвижда в края на 2022 година, междинната инфлация за последната година и половина да доближи 20%, а при питателните артикули – 30%.

Заради сериозното закъснение на Плана за възобновяване и резистентност, който беше върнат за трети път от Европейската комисия, България ще загуби над 5 милиарда лв., защото до края на 2022 година би трябвало да бъдат усвоени от него към 6 милиарда лв.. На процедура това е невероятно, тъй като процедурите, за пускане на плановете, лишават към 1 година. „ Единствената причина за забавянето на Плана беше да се прокарат в него лобистки ползи в областта на енергетиката. В тази си част той към този момент е незаконен. Целта на ръководещите е не да се резервира оптимално производството на електрическа енергия от въглища в комплекса „ Марица изток “ с редом въвеждане на нови технологии за понижаване на излъчванията, а той да бъде закрит по-бързо “ – безапелационен е старозагорският депутат. Проектът за цех за акумулатори, съхраняващи сила, на територията на минно-енергийния комплекс, е мощно лобистки. Той ще коства 2 милиарда лв., които ще бъдат за сметка на държавния бюджет, а няма да се построи с европейски средства, защото се планува батериите да бъдат закупени от авансово избран производител, което не е възможно от страна на Европейската комисия.

Преди дни държавното управление подписа меморандум за съдействие в региона на енергетиката с Фонд „ Джемкорп “, съгласно който в България ще бъдат вложени 1 милиарда $ в зелена сила. „ Фондът е обвързван или е бил обвързван с олигарси, близки до Путин, съгласно „ интернационалната антикорупционна търсачка Гугъл “. От парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ще настояваме за съставяне на Временна анкетна комисия в Народното събрание. В нея да бъде изслушано и Посолството на Съединени американски щати в България, тъй като Асен Василев съобщи, че представител на дипломатическата задача е участвал на срещите с Фонда. Искаме да знаем до какво степен Посолството е ангажирано с този план, по този начин ли се прави бизнес в България и дали е предпазен националният ни интерес “ – съобщи Красимир Вълчев. Той разяснява още, че разполагат с информация, че на управлението на „ Мини Марица-изток “ е указано да обезпечи огромни терени, на които да бъдат построени фотоволтаични съоръжения. „ При какви условия ще стане това и за какво частен фонд, а не те да бъдат благосъстоятелност на въгледобивното сдружение, както беше планувано в Плана за възобновяване, създаден от ГЕРБ “ – пита още Красимир Вълчев.

Народният представител Илиана Жекова разяснява, че липсва непоклатимост и отговорно ръководство, както и симбиоза сред обособените министерства. Според нея, в такава обстановка хората не могат да чакат, че проблемите им ще бъдат решени. Тя добави още, че липсва взаимоотношение сред институциите и при оказване на съответна помощ на бягащите от войната от Украйна у нас и, че всичко в тази посока е оставено в ръцете на локалната власт и доброволческите организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР