Старозагорски новини“ публикува отворено писмо до лидера на БСП Корнелия

...
Старозагорски новини“ публикува отворено писмо до лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Социалистката Стела Кехайова написа отворено писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова: Спите ли спокойно?

„ Старозагорски вести “ разгласява отворено писмо до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, чийто създател е казанлъшката социалистка Стела Кехайова. „ Смятам, че жителите би трябвало да знаят истината и обстоятелствата “, безапелационна е Кехайова.

Ето целият на писмото:

Всички вмешателства в партийните структури доведоха до пагубната загуба на Българска социалистическа партия в цялата страна. Налагането на претенденти за кметове, без да се чуе какво желаят социалистите по места, още повече отврати и разочарова гласоподавателите. Благодарение на напъните Ви, г-жо Нинова, потъпкахте идентичността на партията.

Замислихте ли се най-малко един път по какъв начин се усещат същинските социалисти, на които убихте вярата в концепциите и полезностите.

Все бях виждала лицемерие, двуличие и измама, само че Вие надхвърлихте всички мои показа. Нямахте ли най-малко малко съвест да идвате в Казанлък, с цел да подкрепяте претендента за кмет на Община Казанлък, след всичко, което сътворихте, дружно с Добрев и Стойнев. Толкова се увлякохте в своите заболели упоритости, че не се замислихте, че по-скоро му навредихте, в сравнение с да му помогнете.

Резултатът от разделянето, което създадохте в Казанлък и други градове, е налице.

Припомням, че на 2 март 2018 година изпратената от Вас Работна група – ликвидатор в Казанлък, лиши противоуставно пълномощията на Председателя и цялостен един групов орган – Общинския съвет на Българска социалистическа партия – Казанлък. Запечатана бе постройката на Общинския съвет, нещо, което даже в тези първи дни на демокрацията не се бе случило. Отнет бе печатът и финансовите средства на Общински съвет и последваха най-безумните дейности на заплашване, неистини, компромати и подмолни игри, с цел да се организира нова Конференция, в която 28 Основни партийни организации отхвърлиха да вземат участие. Не отговорихте на сигналите и жалбите на 450 социалисти… Да напомням ли още обстоятелства?

Голяма част от социалистите и симпатизантите в Казанлък са разочаровани, афектирани и огорчени, тъй като Вие – „ Светата троица “, потъпкахте уставните правила и правила и продължавате да унищожавате една 128-годишна партия.

Не се заблуждавайте и не обвинявайте социалистите и симпатизантите на лявата концепция, че са „ враговете с партиен билет “ или че „ работят за ГЕРБ “. Защото те не са престанали да имат вяра в същинската, достоверната лява концепция, която е непозната за Вас и обкръжението Ви.

Изтъргувахте социалистическата концепция поради жаждата Ви за власт. Затова Ви запитвам, спите ли умерено, г-жо Нинова?

Ето и какви са резултатите в Казанлък на изборите, извършени на 27 октомври:

Изборът на жителите на Казанлък е 55.59% (15 979 гласа) за претендента на ГЕРБ, което обезпечава трети мандат за Галина Стоянова. 28.91% (8 310 гласа) получи безпартийният претендент, повдигнат от Българска социалистическа партия.

В девет от селата, на територията на общината и град Шипка, имат определен кмет на първи тур. Нито едно от тях не е извоювано от претендент на Българска социалистическа партия, даже в някои от обитаемоте места Българска социалистическа партия е трета политическа мощ. В три от селата ще бъдат назначени кметски наместници. В 7 обитаеми места следва балотаж, като единствено в три от тях Българска социалистическа партия има претендент.

Данните за избор на Общински съвет Казанлък не са по-различни, без значение че Българска социалистическа партия усилва броя на общинските съветници, спрямо 2015 година За ГЕРБ са дали своят вот 31.61%, за Българска социалистическа партия – 21.68%. Интересен е фактът, по-скоро законосъобразен, че в най-големите квартали на града – кв. „ В. Левски “ и кв. „ Изток “, Българска социалистическа партия е трета след ГЕРБ и локалната коалиция “ Алтернатива на жителите “.

И Ви запитвам, г-жо Нинова, по какъв начин „ се завръщате в локалното самоуправление “, в случай че в съвсем цялата страна резултатите са налице.

Колкото и да демонстрирахте една неоправдана, подправена убеденост за победа на изборите Българска социалистическа партия загуби за следващ път, единствено Вие и обкръжението Ви не виждате загубата.

В едно е прав Кирил Добрев, че „ Тези избори ще бъдат началото на един нов път, по който би трябвало да тръгне България “ (думи, изречени на предизборна среща).

Съдбата на България, г-жо Нинова, не е във Ваши ръце. Нито ориста на Българска социалистическа партия.

Слезте на земята – с цел да не Ви се привижда, „ че Българска социалистическа партия е енергична и мощна “. Българска социалистическа партия може още веднъж да стане мощна и енергична, само че единствено и само без Вас и кликата Ви. И е извънредно време това да се случи.

Стела КЕХАЙОВА
Казанлък, 31 октомври 2019 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР