Старозагорската опера ще представи грандиозен спектакъл на една от най-любимите

...
Старозагорската опера ще представи грандиозен спектакъл на една от най-любимите
Коментари Харесай

Набуко с Мария Гулегина и Йонуц Паску в Стара Загора

Старозагорската опера ще показа величествен театър на една от най-любимите и известни опери на Джузепе Верди "Набуко " на 8 юли от 21 ч. на стадион "Берое ".
Суперпродукцията се приготвя особено за третото издание на "Опера на стадиона ". Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов. Сценографията е готова и приспособена от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров. Диригент на хора Младен Станев.
В ролята на Абигайл гостува международната оперна дива Мария Гулегина. Определяна ласкаво от музикалната рецензия като "вокално знамение ", "руското сопрано, в чиито вени тече кръвта на Верди ", Мария Гулегина идва за първи път в България по покана на артистичния шеф на Старозагорската опера оперната прима Веселина Кацарова. В ролята на Набуко ще й партнира румънският баритон Йонуц Паску.
Великолепните солисти на Старозагорската опера Ивайло Джуров, Петя Петрова и Ивайло Михайлов ще се показват в трите знакови функции на Захария, Фенена и Измаел. Върховният сановник ще бъде Александър Марулев, Абдало - Ивайло Йовчев, а Анна - Нина Димитрова. Участват оркестър и хор на операта, както и представители на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур ". Шест хорови обединения ще вземат участие в спектакъла на "Набуко " и ще изпълнят дружно с сътрудниците си от операта популярния хор на евреите: Дамски камерен хор "Библиофония " в Стара Загора, Смесен хор "Родина ", Смесен хор "Петко Стайнов ", Хор към фондация "Миню Балкански " в Нова Загора, Смесен хор "Славей " в Харманли и други

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР