Старозагорската опера се представя тази вечер на Народния театър Иван

...
Старозагорската опера се представя тази вечер на Народния театър Иван
Коментари Харесай

Лучия ди Ламермур в прочит на Старозагорската опера в Народния театър

Старозагорската опера се показва довечера на Народния спектакъл " Иван Вазов " с постановката " Лучия ди Ламермур " от Гаетано Доницети. На сцената ще забележим и изтъкнатия бас Юлиан Константинов. Партията на Лучия се извършва от младата солистка на Старозагорската опера Емилия Иванова, която към този момент гради и интернационална кариера, в ролята на Енрико е баритонът Свилен Николов, а украинецът Назар Тацишин се показва като Едгардо.

Главният диригент Ивайло Кринчев показа пред Радио София, че наред с премиите, които печели тази режисура, тя е обвързвана и с доста " родилни премеждия ", като до последния миг даже не е било ясно дали всички детайли по сценографията и костюмите ще бъдат подготвени в точния момент за премиерата. По мотив представянето на столична сцена, Кринчев означи:

Екипът на Старозагорската опера се усеща извънредно уютно на сцената на Народния спектакъл в София, която е заредена с доста сила и доста добра акустична среда.

„ Лучия ди Ламермур “ се подрежда измежду безспорните белкантови мостри. Драматичният сюжет, брилянтната и прочувствено написана музика, красивата мелодика и палитрата от неповторими облици притеглят вниманието и интереса на изпълнителите и публиката към този момент повече от 180 години /премиерата на операта се е състояла в Неапол през 1835 година/.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР