Старозагорската група Overground Brass Band ще показва музиката си на

...
Старозагорската група Overground Brass Band ще показва музиката си на
Коментари Харесай

Старозагорска банда ще показва музика

Старозагорската група Overground Brass Band ще " демонстрира музиката " си на хора с нарушен слух. С концерта си на 12 декември от 20 часа във Военния клуб те ще слагат началото на нов за България план, който има мощно и положително обществено обръщение.
" ПОКАЖИ МИ МУЗИКА " е взаимен план на Българската музикална асоциация (БМА), Съюза на глухите в България (СГБ) и Националната асоциация на преводачите с жестов език в България . В основата му е концепцията българската музика да стане налична за българите, които са с нарушен слух в друга степен. Какво приказва музиката хората с нарушен слух в Съединените американски щати, Канада, Южна Корея, Япония и скандинавските страни знаят с помощта на езика на жестовете. В тези страни жестомимичният превод от дълго време е стандарт, с който се демонстрира толерантността на обществото към хората, които имат проблеми със слуха. Според обединилите се зад плана организации е време този стандарт да се наложи и у нас.

Добрите дела не са непознати на членовете на старозагорската джаз група. Само преди два дни те бяха част от формалната гала по връчването на премиите " Добрият Самарянин ", които станаха добра традиция за Стара Загора и да самопризнание към добротворството. 
В концерта на 12 декември, който Overground Brass Band дефинират като " друг, новаторски, изпълнен с предколедно въодушевление " особено присъединяване ще вземе и AKAGA Brass. 
" За нас e вдъхновяваща опцията да сме джаз музикантите, които слагат началото на този план. Защото по Коледа е време за положителни каузи! Които да продължат и през Новата 2020 година! ", споделят от групата и чакат публиката, с цел да я заредят с празнично въодушевление, да й поднесат доста музикални изненади и да я заредят с коледен дух. 
Входът във Военния клуб в Стара Загора на 12 декември от 20 часа е свободен. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР