Старозагорската болница не си плаща тока от 4 години. Дългът

...
Старозагорската болница не си плаща тока от 4 години. Дългът
Коментари Харесай

Старозагорската болница не си плаща тока от 4 години

Старозагорската болница не си заплаща тока от 4 години. Дългът към енергото е 3,2 милиона лв..

Ако болница " Стоян Киркович " беше едно нормално домакинство, лекарите от дълго време щяха да преслушват пациентите си на мрачно. Парадоксът е, че ЕВН не може да спре да подава ток и по този начин сметките се натрупат. „ Няма да дръпнем шалтера и не сме го правили от 2013 година, тъкмо тъй като осъзнаваме, че това е здравно заведение, само че не може да продължава така”, разяснява Петър Костадинов от ЕВН.

Болница и енергодружество влизат в обаян кръг. Подписват се съглашения, които след това не се съблюдават.

„ От три месеца имаме нарушаване на съглашението. За страдание, на ЕВН не успяхме и 1000 лв. да им преведем”, призна шефът на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев.

От управлението на болничното заведение регистрират, че са положили съществени старания най-малко да свият разноските си за ток - за година с над 13 на 100.

Оплакват се, че с годините и бюджетът им се свива.

„ Надявам се, че диалозите ще продължат на други равнища на държавното ръководство и ще се откри излаз от ситуацията”, добави проф. Йовчев.

„ Ние обсъждаме няколко ограничения, в това число ще бъдем принудени да пристъпим и към правосъдни дейности, тъй като неведнъж сме говорили с всички институции от 2013 година - министерства, регионални шефове и кметове”, означи Петър Костадинов от сдружението.

Парадоксалното е, че държавният регулатор регистрира въпросните 3 милиона като облага за компанията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР