Старото наименование на село Златолист е било Долна Сушица. Магично,

...
Старото наименование на село Златолист е било Долна Сушица. Магично,
Коментари Харесай

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Старото название на село Златолист е било Долна Сушица. Магично, мистично, мощно енергийно място, където през днешния ден живеят към 12 души локално население.

Село Златолист, Източник на религия и безчет чудеса

200 км. е дистанцията сред нашата столица София и китното селце Златолист. Пътят е комфортен, като се изключи 7 километровата права сред Катунци и селото.

Голямо преимущество за феновете на преходите, е  изградената екопътека от Златолист до гр. Мелник, която продължава до другото свято място в този регион – Роженският манастир. С автомобил дистанцията от Мелник до Златолист, е към 12 км и на към 35 км. от местността Рупите.

 

 

Храмът „ Свети Георги “ в село Златолист.

Само на километър от Златолист, се намира дребната черква, носеща името на Свети Георги Победоносец. Храмът е прочут с това, че неканонизираната българска Светица Препободна Стойна, още от дете е посвещавала огромна част от денят си в молебствия. Така последователно църквата става неин дом. Именно, заради тази причина положителни хора от селото, на благосклонност и безплатно построили дребна пристройка към църквата, която станала дом на Светицата.

 Златолист

Интересен факт е, че входът на църквата е със северна посока.

Самата тя споделя, че Св. Георги й показал мястото, където трябвало да копае, с цел да вземе нещо скъпо, и там в действителност намерили старинна икона на храбрият Светия.

„ И знай вечно, че няма нищо по-висше от любовта и жертвата и че душата може да служи на Бога, единствено когато служи на други души, щото, въпреки да сме всички застъпили на пътя към Небесата, някои са по-наназад и би трябвало да им помагаме… “

„ Истината е в невидимото и то е нашият подарък от Твореца. “ – споделя самата Преподобна Стойна пред Бояна Паликарова, която прави записките, през далечната 1933 година

Едва ли за някого ще бъде огромна изненада, че Преподобната е била високо възвишена и отдадена персона. Според очевидци, тя е била виждана няколко пъти да се издига на към 10 см. над земята по време на молебствия. Това е така наречен левитация (левитацията е потвърден факт и най-често се демонстрира при хора с фина нервна и психическа структура).

В двора на църквата се намира чинар на към 1300 год., за който също се има вяра, че оказва помощ при разнообразни болести, откакто се полюлеете на люлката или се слеете с лековитата сила на дървото. Ще видите голям брой листчета с изписани върху тях стремежи.

 Златолист, Източник на религия и чудеса

И до през днешния ден остава тайнственост и мистерия, по какъв начин мраморната плоча с изображението на двуглав орел, емблема на Константинополската патриаршия, е попаднала в този тайнствен храм. Според вярването, човек стъпил с боси нозе върху плочата за няколко минути, доста ще укрепи здравето си.

Тук има бунар на желанията, на който всеки може да прошепне най-съкровените си стремежи. Имайки поради, че водата има памет.

Много фамилии с репродуктивни проблеми идват на това свято място, с цел да пренощуват под енергийното въздействие, както на Преподобна, по този начин и на самото свещено място. Много са и случаите, че по-късно те се снабдяват с по този начин мечтаната рожба.

Има хора, които посещават това свято място, с цел да нощуват в дребното параклисче. Според очевидци има доста случаи на излекувани безнадеждно заболели за медицината случаи.

Няколко думи за Преподобна Стойно и Ванга.

Известната пророчица от Рупите, вуйна Ванга, се е познавала персонално с Преподобна Стойна и даже постоянно е гостувала в храма в село Златолист, най-много, с цел да се зареди с сила от вековният чинар. Тя признава невероятните ясновидки качества на Преподобната и, забележете, че са по-силни от нейните.

Ето какво споделя Ванга Стойна Преподобна: „ Тая жена е светица, она целиот живот го е страдала като светица. Като ме гледаш мене, она е 10 пъти по-голема от мене. Яз отново апнувам, пийнувам, такива работи, а она – нищо, ни месо е турала в устата, ни ракия, единствено водица и трошка лебец. Она сите работи със свети Георги ги е онаждала ”.

Между тези две дами притежаващи необясними и феноменални сили, Преподобна Стойна и вуйна Ванга, съществувала още нещо, което мощно ги свързвало. Пространството, наподобяващо на триъгълна геометрична фигура) сред Рупите, Катунци и Златолист, е с потвърдено мощно енергийно лъчение, без аналог в други елементи на страната ни.

 Златолист, Източник на религия и чудеса

В заключение…

Ще приключим тази публикация с думи на Преподобна Стойна, записани от „ Боянка “ (така я е наричала Светицата) през 1933 година в село Златолист, тогава село Долна Сушица.

Свети Георги Победоносец (в минали животи той е бил неин брат) към Преподобна Стойна. Те са контактували доста постоянно:

„ Ако се тревожиш за българите, немай грижа за тях! Те са под сянката на Божията десница. И по този начин е бивало постоянно. Не вярвай на всичко, що чуваш. Има нации – притчи. Наричат ги богоизбрани. И твоят народ е подобен.

Народите са изваяние. Едни от желязо, други – от порцелан.

-А моите? Моите от какво са?

-От дърво. От дрян – най-жилавото измежду дървесата. Първо цъфти, последно зрее. Късни ще са плодовете на твоя народ, само че чакани и лековити.

-Идва времето на Духа. И вие сте по едно и също време негов източник и вестоносец небесен… Бог е добър. “

Полезна информация за Златолист:

Храм „ Свети Георги “

Село Златолист, община Сандански, област Благоевград

Координати: 41°29’55.0″N 23°24’58.0″E

В обектът е неразрешено за кучета.

Работно време: зимно: 9:00 – 16:00 и лятно: 9:00 – 18:00

Входна такса: няма

Можете да си носите фотография или на ваши близки, която да оставите в стаичката на Преподобна Стойна.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР