Старото депо за битови и строителни отпадъци на община Стрелча

...
Старото депо за битови и строителни отпадъци на община Стрелча
Коментари Харесай

РИОСВ запечата старото сметище на община Стрелча

Старото хранилище за битови и строителни боклуци на община Стрелча е запечатано и пломбирано след инспекции на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Пазарджик.

Това е насилствена административна мярка, с цел да се приключи нерегламентираното изхвърляне на боклуци, оповестяват от екоинспекцията. Съставени са и два акта на кмета на общината, показват от ведомството. След налагането на мярката за затваряне на депото не са открити нови нарушавания.

През юли екоекспертите са инспектирали повече от 40 обекта за надзор на ръководството на битовите, строителните и индустриалните боклуци. Проверени са и сигнали за нерегламентирани сметища.

Проверките са установили, че след наставления на Регионална инспекция за опазване на околната среда са почистени битови и строителни боклуци в горски терени край с. Света Петка. Премахнати са нерегламентирано съхранявани боклуци от излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение от частен парцел в Пазарджик. Почистени са замърсявания в региона на с. Ковачево, община Септември.

Млекопреработвателно дружество в с. Равногор е отстранило пропуски при погрешно ръководство на отпадъците на индустриалната площадка. Лечебно заведение в Панагюрище е сложило съдове за разделно събиране на отпадъците, генерирани от активността му.

За депозиране на балирани боклуци от хартия в частен парцел в с. Варвара без нужното позволение ще бъде формиран акт на сдружението наемател. Издадено е наставление за разчистване на терена и запазване на отпадъците на площадка, за която има издадено позволение за тази активност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР