Старопрестолният град Велико Търново ще приеме баскетболен камп за момичета

...
Старопрестолният град Велико Търново ще приеме баскетболен камп за момичета
Коментари Харесай

Баскетболен камп от „ново поколение“ приема Велико Търново в партньорство с Общината

Старопрестолният град Велико Търново ще одобри баскетболен камп за девойки и момчета през лятото. Зад пилотния план стоят баскетболистите Мартин Дурчев и Джими Лий Хънт.

Подобни баскетболни кампове се вършат от години в други страни, а у нас е към момента оригиналност.

Идеята на екипа на „ Баскетболни Деца “ обаче, е да се сътвори камп от ново потомство, в който не се натъртва единствено на спорта, а се комбинират детайли като образование, менторство, учебен метод, запознаване с история и просвета, посещаване на разнообразни културни и исторически места, като по този метод на участниците се даде опция да научат повече за България.

„ Баскетболни деца “ или “Hoop Kids” се ражда след обмяна на хрумвания сред Мартин Дурчев, Джими Хънт и Лили Борисова. Като великотърновци - Мартин Дурчев и Лили Борисова оферират мястото, което да одобри събитието. И за двамата баскетболът е специалност, като ги сплотява близко другарство, обич към играта и предпочитание да основат баскетболен план в родния им град. Джими Хънт, от своя страна способства с опита от Америка, а към този момент и у нас с образуване на сходен вид подготвителни лагери и самостоятелни тренировки. И тримата се обединени към концепцията, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани освен в посока спортно рационализиране на участниците, само че и да се акцентира на възпитателно-образователния детайл, като всяко едно от децата посетило кампа се върне с нови познания и знания, обогатено и по-мотивирано да се развива освен на баскетболния терен.

Едноседмичният лагер планува самостоятелни тренировки, включващи главните баскетболни детайли - нахлуване, отбрана, дрибъл, пасове и кондиция. Екипът е дал своя вот доверие на 6 треньора с опит в баскетбола и организирането на сходни кампове, които ще се занимават с децата всекидневно. Програмата включва още посетители от баскетболния свят у нас, забавни лектори и предпиремачи от бизнеса и стопанската система, съумели персони, къси семинари и ролеви игри, които са известен метод за образование и обучение по света. Имената на гостите ще бъдат в допълнение оповестени.

Проектът „ Баскетболни Деца “ се радва на изключителната поддръжка на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, който „ прегърна “ концепцията и стана първият сътрудник на кампа. Благодарение на Община Велико Търново участниците в кампа ще имат опцията да следят аудио-визуалния театър „ Звук и светлина “ на крепоста Царевец, да се включат в проведен тур с професионален гид на главните забележителности на града и ЮНЕСКО селището Арбанаси, както и свободен достъп до всички атракциони, които градът предлага.

Кампът се провежда и с поддръжката и на Българска Федерация по Баскетбол, като президентът на централата Георги Глушков показа, че от сходни конгреси има потребност и единствено могат да оказват помощ на играта баскетбол.

В дълготраен проект, желанието е кампът „ Баскетболни Деца “ да стане обичаен и да се разрастне, като по този метод оказва помощ на децата-участници да се усъвършенстват баскетболно и като персони, да възпитава полезности, да промотира град Велико Търново, Община Велико Търново и локалния бизнес, който пратнира на плана. Цените за присъединяване в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 година са 380 лв. с нощувки на база цялостен интернат. Цените включват още екипировка и присъединяване във всички странични действия от учебен, културен и обществен темперамент. За повече информация, посетете формалната страница на „ Баскетболни Деца “ – http://hoopkidsbasketball.com/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР