Стърлинг: Вестниците подклаждат расизма във футболаПолузащитникът на Манчестър Сити Рахийм

...
Стърлинг: Вестниците подклаждат расизма във футболаПолузащитникът на Манчестър Сити Рахийм
Коментари Харесай

Стърлинг: Вестниците подклаждат расизма във футбола

Стърлинг: Вестниците подклаждат расизма във футбола
Полузащитникът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг съобщи, че вестниците насаждат расизъм във футбола с метода, по който показват младите цветнокожи играчи. 24-годишният халф призна, че не е сюрпризиран от това, че е бил обиждан на расова основа от последователи на Челси по време на конфликта сред лондончани и,,гражданите “, извоюван с 2:0 от отбора на Маурицио Сари. Полицията проверява случая, който съгласно информациите е станал през първата част на,,Стамфорд Бридж “, когато Стърлинг се е опитал да си върне топката от неприятелски играч.

В дълго известие в своя профил в Инстаграм, британският национал обърна внимание на отрицателния нюанс, който придават вестниците по отношение на цветнокожите футболисти.,,Искам да кажа единствено едно нещо – нормално не съм от разговорливите, само че при положение желая да бъда чут “, стартира той.,,Това, което се случи по време на дуела с Челси, не бе за първи път. Затова просто се изсмях и продължих да играя “. Стърлинг разгласява и две идентични истории, с цел да покаже образно къде съгласно него има разлика при третирането на бели и цветнокожи състезатели. И двете са за играчи на Сити – Тосин Адарабийо и Фил Фодън, които купуват къщи. Историята за Фодън във вестника е следната:,,Изгряващата звезда на Манчестър Сити Фил Фодън купува нова къща на майка си за 2 млн. паунда “. Същата вест за Адарабийо гласи следното:,,20-годишен футболист на Манчестър Сити, който взима по 25, 000 паунда седмично в клуба, похарчи 2.25 млн. паунда за имение, макар че не е започвал като титуляр във Висшата лига “.

,,Това е един от образците, в които двама млади играчи, които са при започване на своите кариери, играят за един и същи клуб, вършат едно и също нещо – купуват дом на своите родни майки. Но, погледнете по какъв начин вестниците третират покупката от страна на белия футболист и на цветнокожия “, продължи Стърлинг.,,За мен това е недопустимо. И двамата са почтени и са направили благородни действия, само че новината демонстрира цветнокожия футболист в неприятна светлина. Това, което подклажда расизма, е агресивното държание, тъй че желая да се обърна към всички вестници и издания, които не схващат за какво има такива хора на нежна възраст -,,Погледнете първо в каква светлина се показват бели и цветнокожи и бъдете обективни в преценката си – двете страни са равнопоставени “, приключи надареният полузащитник. Сити загуби за първи път във Висшата лига от началото на сезона и отстъпи върха на Ливърпул. В идващия кръг,,гражданите “ одобряват вкъщи Евертън. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР