Старият номер на автомобил ще може да се прехвърля на

...
Старият номер на автомобил ще може да се прехвърля на
Коментари Харесай

Важна новина за шофьорите:Променят Тарифа № 4 за таксите!

Старият номер на автомобил ще може да се трансферира на новата кола на даден притежател против суми от 100 до 1000 лева, според от това каква е комбинацията в него.

Това излиза наяве от план за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси, пуснат за публично разискване в strategy.bg., написа в. "Сега ".

В отчета на вътрешния министър Христо Терзийски към предложенията е припомнено, че с "преходни и заключителни разпореждания " на закона за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти бе направена и специфична корекция в Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП).

Именно съгласно тази смяна, притежател на кола, която се продава и трансферира, може да желае от Министерство на вътрешните работи да си резервира регистрационния номер, с цел да го постави на идната си кола. Според законовата смяна той обаче би трябвало да заплати такса в размер, избран в цена на Министерски съвет.

В проектопостановлението е записано, че който желае да резервира остарялата си регистрация, при която е употребил правото за прилагане на табели с регистрационен номер за коли с четири идентични числа в следващия номер, ще би трябвало да заплати 300 лева

Тук става дума да вземем за пример за 9999 или пък 1111. Ако пък става дума за опазване на право на прилагане на табели с регистрационен номер за коли с композиция от числа: "аа-вв "; "ав-ва "; "ав-ав ", където "а " и "в " са разнообразни цифри от "0 " до "9 ", и за табели с регистрационен номер с композиция от четири числа по избор, то ще се заплащат 200 лева Тук става дума за табели 2288, 2882 или пък 2828.

1000 лева ще се заплаща за опазване на номера от остарелия автомобил, в случай че те са по право на прилагане на табели с регистрационен номер за коли с композиция от шест букви и/или числа по избор - да вземем за пример 888888. Всички останали регистрационни номера могат да се запазят против 100 лева

В претекстовете към проектопостановлението, Министерство на вътрешните работи признава, че желае въвеждането на тези такси, с цел да понижи броя на искащите да си резервират регистрациите. Услугата за опазване не е наложителна, показва вътрешното министерство.

"Тя отразява желанието на притежателя да употребява съответен номер на транспортното средство. Самото даване на подобен номер изисква основни организационни старания на органите на пътна полиция с цел да се извърши услугата, в това число и основаване на условия за предпазване на регистрационните табели от органите по съответния ред ", оправдават се от вътрешното министерство.

Оттам настояват, че настояванията за опазване на старите табели, "значително усложняват основаната организация на работа на звената по регистрация на транспортни средства при осъществяване на наложителна услуга по регистрация на транспортно средство ".

Министерство на вътрешните работи показва, че все още притежателите на транспортни средства "заявяват хиляди такива услуги ", което сериозно затруднява и слага в риск качественото и срочно осъществяване на наложителната услуга по регистрация на транспортни средства, като по едно и също време с това постанова обезпечаването на спомагателни кадрови и механически запас на звената за регистрация на транспортни средства ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР