Старият морски вълк Трендафил Витанов ще обучава учениците от Професионалната

...
Старият морски вълк Трендафил Витанов ще обучава учениците от Професионалната
Коментари Харесай

Известен тралмайстор ще учи бъдещи моряци как да правят възли

Старият морски вълк Трендафил Витанов ще образова учениците от Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Св. Никола " в Бургас, оповестиха от локалната администрация.

Известният тралмайстор ще води дисциплината " Морско такелажно дело ". Под негово управление учениците ще вършат морски възли и примки, ще съединяват въжета и така нататък Трендафил Витанов е работил 25 години в " Океански лов на риба ". За него няма секрети във връзването на морски възли от всички типове въжета и в заплитането на мрежи.

През образованието ще преминат всички ученици на Морското учебно заведение.

Трендафил Витанов към този момент посети такелажния кабинет на гимназията, воден от директорката Христина Жабова. Специализираната класна стая се оборудва сега. В нея ще продължи потреблението на съществуващи макетни табла с типове възли, съоръжения и принадлежности за такелажа, които имат и сантиментална стойност, защото с тях са се учили на поминък генерации бургаски моряци. Но ще бъдат направени и нови.

В осъвременения кабинет учениците ще могат образно да се образоват на типовете корабни въжета, обзавеждането на кораба с блокове, скоби (шегели), коуши, халки и обтегачи, както и да правят такелажни работи. Те ще научат и командите на български и британски език за натягане и освобождение на швартови въжета, буксири и проволки, за заставане и снемане от котва.

Легендарното Морско учебно заведение на Бургас търси своето почтено място в актуалния свят. Общината изиска и получи неговото ръководство в края на предходната година и в този момент, благодарение на локалната морска общественост, поставя старания да модернизира материалната база и обучителната му стратегия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР