Старица е била държана заключена от родната си дъщеря повече

...
Старица е била държана заключена от родната си дъщеря повече
Коментари Харесай

Дъщеря държи старата си майка заключена в студа

Старица е била държана заключена от родната си щерка повече от година в една стая в родния си дом в златаришкото село Росно и е била хранена с храната на котките. За това описа кметският наместник на селото Пенка Конакчиева, написа " Монитор ".

За покъртителната история станало ясно напълно инцидентно, когато дъщерята на 86-годишната Марийка Станчева – Снежина, умряла преди няколко дни от рак в регионалната болница във В. Търново. Тъй като никой от околните и не желал да пристигна и да прибере натрупа, от болничното заведение се обадили на кмета на общината Пенчо Чанев.

Той пък от своя страна подал сигнал до кметския наместник на Росно да отиде и да ревизира какво се случва с роднините на умрялата Снежина. Когато кметицата Пенка Конакчиева, отишла в дома, тя заварила там сина на умрялата, а в една от стаите била заключена и нейната майка, 86-годишната баба Марийка.

Жената била принудена да стои в ледено студената стая и да топи изсъхнал самун в паничка със студена вода. Пред пристигналите старицата обяснила, че била държана под ключ повече от година от умрялата си щерка Снежина, която не я пускала да излиза отвън стаята и къщата.

През цялото това време дъщерята вземала пенсията на майка си с пълномощие и я хранела като и правела попара с самун, натопен в храната на котките. Освен това примрялата от мраз старица се оплакала,че постоянно ядела пердах от щерка си. До 2017 година баба Пенка живеела в Пловдив при сина си, който обаче умрял. Тогава тя била взета от щерка си Снежина, която дала обещание да я гледа в село Росно.

Дъщерята със закани принудила майка си да продаде всичките си ниви и жилището в Пловдив и да и даде парите, които изхарчила.

След покъртителния роман на баба Пенка, в този момент тя е настанена за лекуване в болничното заведение във Велико Търново, в отделението по хирургия. Има измръзвания от първа и втора степен по краката и евентуално ще се наложи хиругическа намеса.

След намесата на кмета на община Златарица, след изписването си от болничното заведение баба Пенка Конакчиева ще бъде незабавно настанена в старческия дом в града. Социалните служби в дребното планинско градче към този момент са се сезирали и стартират инспекция по случая. Тъй като дъщерята виновница към този момент е мъртва, няма кой да понесе наказателната отговорност, защото старицататвърди, че против внука си няма никакви искания, той не я е тормозил и заключвал. Самият внук е престъпно проявен и трайно незает. Всъщност през тази една година майката и синът са се изхранвали с пенсията на баба Пенка, с която за признателност са се отнасяла като с куче.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР