Старите, западнали промишлени сгради в научно-производствената зона Хладилника все по-често

...
Старите, западнали промишлени сгради в научно-производствената зона Хладилника все по-често
Коментари Харесай

Park Lane Office Center ще отвори врати в средата на 2021 година

Старите, западнали промишлени здания в научно-производствената зона " Хладилника " все по-често отстъпват място на съвременни здания, които приютяват търговци, бизнес и жилища. Поредният план, който ще се появи в региона, е Park Lane Office Center - голяма офис постройка с 35 000 кв. м застроена повърхност, съвременни технологии и доста зелени пространства.

Проектът е дело на Park Lane Developments, част от AG Capital, която е необятно позната с Polygraphia Office Center и редица други планове в региона на вложенията, ръководството и продажбата на парцели. Част от него е и предприемачът Дилян Павлова, съосновател на софтуерната Dynamo Software.

Сградата, намираща се наоколо до мол Paradise Center и най-голямата частна болница у нас Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ще приюти до 2 500 чиновници. Днес бе направена алегорична първа копка, само че работата по плана е почнала още през юни месец т.г. и се чака той да бъде приключен доникъде на 2021 година Първите наематели се чакат до края на т.г., съобщи Таня Косева-Бошова, ръководещ сътрудник в Park Lane Developments, пред публицисти.

Park Lane Office Center ще предложи общо 23 500 кв. м. офис и търговски площи, разграничени на 11 етажа. Общата застроена повърхност ще бъде 35 000 кв. м с етажна плоча 2 200 кв. м., от които 1 913 кв. м. използваема офис повърхност. Проектът разрешава разделянето на етажите на четири, само че концепцията е да могат да бъдат признати компании с по-голям брой чиновници. Търсенето на по-големи офис площи напоследък пораства. Водят се и договаряния с компания, която предлага споделени офис пространства.

Модерната офис постройка ще разполага и с две подземни равнища, където ще има към 400 паркоместа за коли, зарядни за електрически автомобили, специфични места за колела и даже бани за тези, избрали да дойдат на работа на две гуми.

Сред най-големите преимущества на постройката, изтъканти от Косева-Бошова, са извънредно високите етажи - по 3,10 м. при приблизително 2,80 м. за множеството здания. Широките 2,30 м. и високи 3,10 м. прозорци ще разкриват и панорама към Витоша. Всеки етаж ще има и обособена тераса.

На партерния етаж ще има банков клон, аптека, ресторант и кафе.

Зоната към офис постройката ще бъде озеленена с 212 дървета, алеи и пейки (с вградени зарядни), като тя ще бъде публично налична.

Концепцията е дело на архитектурно студио Planning, с водещ проектант Илиан Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес здания в Българяи, дружно с Chapman Taylor от Англия.

Интериорният дизайн е предоставен на VIArchitects, която ще приготви и новия тип на вътрешните пространства на Megapark.

Стойността на плана е към €30 милиона, а във финансирането взе участие " Райфайзенбанк България "

" От тази постройка ще продължи развиването на целия регион ", съобщи Христо Илиев, създател и притежател на AG Capital.

Към момента в " Хладилника " се построяват и други офис здания, като общата повърхност на към този момент започнатите планове е 55 413 кв. м. Предстои започването и на други.

До края на годината в София се чака да бъдат отдадени над 150 000 кв. м офис площи. Сградите в градеж, които би трябвало да бъдат приключени до 2022 година, са 340 000 кв. м. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР