Старите реклами на Военновъздушните сили твърдяха, че научната фантастика е

...
Старите реклами на Военновъздушните сили твърдяха, че научната фантастика е
Коментари Харесай

DARPA разработва лазерна технология за пренос на енергия по целия свят

Старите реклами на Военновъздушните сили твърдяха, че научната фантастика е това, което те вършат всеки ден, само че най-новата висока технология, която идва от военните проучвания на Съединени американски щати, идва от Министерството на защитата или по-точно DARPA. Агенцията за напреднали планове в региона на защитата, отрядът за научни и софтуерни нововъведения на държавното управление на Съединени американски щати, създаде енергийна технология, която може да зарежда машини на хиляди километри.

Мощността не е единствено името на играта, тя безусловно е името на тази нова лазерно основана технология. DARPA го назовава Постоянно оптично безжично енергийно реле или POWER. Както знае всеки, който заплаща сметка за електричество, генерирането на електричество ще ни води единствено на половината път до нашата цел. Другата половина, която е също толкоз значима и основна, доставя сила до вашия дом, кола или нещата, които държите в горното си чекмедже, които се надявате родителите ви да не намерят.

Когато става дума за транспорт на сила, постоянно би трябвало да подвластен от проводници, които са на 100 години. Това може и да е било добре за началото на 20-ти век, само че през днешния ден ние не зареждаме единствено светлини, телефони и борсови тикери, ние зареждаме телефони, зареждаме здания и несъмнено имаме потребност от тях за зареждане на електрически транспортни средства. Наличието на дейно предаване на сила е това, което кара армията на Съединени американски щати да гледа със страни на неща като електрически коли, танкове и самолети.

Влезте в непрекъснатото оптично безжично енергийно реле. Вече можем да предаваме и предаваме голям брой разнообразни типове сигнали и лъчи безжично към нашите устройства, само че концепцията за зареждане на устройства по този метод с някаква значима успеваемост ни убягва от години. Със системата POWER DARPA се стреми да излъчва сила от наземния източник към далечен правоприемник. Ако към момента не сте разбрали какво може да значи това за армията на Съединени американски щати, това значи, че може вечно да задвижва самолети и транспортни средства на големи дистанции, давайки им безграничен обсег.

За самолетите това значи, че те могат да се шляят до момента в който водачът към този момент не можеше да го устоя, облекчавайки нуждата от комплицирани (и във военно време опасни) обстановки на зареждане с гориво по време на полет. Що се отнася до танковете, единствено си представете какво можеше да направи Патън в дните след пробива от Нормандия по време на Втората международна война, в случай че горивото не беше лимитирало обсега на Трета войска. Възможностите са безкрайни, само че има няколко трудности пред превръщането им в реалистични.

Най-неотложната спънка е, че лазерите работят единствено по линията на видимост, което значи, че ще би трябвало да могат непосредствено да виждат задачата зареди го с гориво. Това не може да бъде смекчено единствено по въздух; ще би трябвало да има релейни станции в горните пластове на атмосферата, с цел да минимизира всевъзможен тип утежняване, породено от въздух или водни пари. Освен това транспортните средства, както и при зареждането с гориво по време на полет, ще би трябвало да останат постоянни и на задачата, когато се зареждат.

Но системата POWER е единствено в първата си фаза, което значи, че технологията съществува, само че е в абстрактен стадий при проектирането на устройствата, които ще работят като релета. Следващата фаза ще види, че DARPA фактически слага технологията в действителен аероплан, преди най-сетне (в третата фаза) да употребява системата POWER, с цел да съобщи 10 киловата електричество (достатъчно за зареждане на дом с пет спални) към аероплан от 125 благи.

Пробивът в този тип технология би бил добър освен за военните, само че и за безчет цивилни приложения. Представете си галактическа слънчева енергийна система, способна да излъчва електричество от генератора непосредствено към къща, без значение къде по света се намира. DARPA е проектирана да защищити Съединени американски щати от изненада по време на война, само че тя непрестанно изненадва света в спокойно време.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР