Старите гуми от Европа по-здрави от новите у нас Огромни

...
Старите гуми от Европа по-здрави от новите у нас Огромни
Коментари Харесай

Опашки! Половин ден за смяна на гуми

Старите гуми от Европа по-здрави от новите у нас

Огромни опашки от бусове и леки коли се извиват пред гумаджийниците в Хасково. Повечето от водачите, типично по български, са решили да сменят гумите си в последния миг. От петък от КАТ стартират да глобяват неизрядните водачи, които карат с грайфер под 4 мм. Репортерска инспекция сподели, че да си смениш летните със зимни гуми, може да отнеме половин ден. Още от ранни зори пред сервизите чакат по най-малко 6-7 автомобила и по 2-3 буса. Дори в кварталните сервизи върволиците от коли не са по-малки.

Цените за услугата не са се трансформирали и промяната коства от 2 до 5 лв. за гума. Ако желаете майсторите да я балансират, би трябвало да приготвите още толкоз. Като цяло за промяна и баланс на 4-те колела при по-малките коли с 13-14-цолови гуми излиза приблизително 20 лв. в множеството гумаджийници. За огромните цолажи и алуминиевите джанти, цената е приблизително 25 лв. за каре гуми. Смяната на колелата и салдото на микробус излиза към 30 лв..

Иван Желев, притежател на сервиз, споделя, че за жалост множеството му клиенти карат с гуми втора ръка. „ Хората в областа са с ниски приходи и не могат да си разрешат нови зимни гуми, единствено по-богатите, с по-хубави коли поставят нови ", изясни той.

Някои от сервизите са оборудвани с нови машини, които разрешават по-лесен ремонт на нископрофилните гуми, други се хвалят с финален модел американски стендове, които обследват изцяло ходовата част на колата и салдото на гумите.

Без взаимни отстъпки тази година, КАТ ще глобява наред в случай че колите не са готови за зимни условия. По време на профилираната акция «Зима» в цялата страна ще се ревизира дали фаровете са изправни и настроени вярно, работят ли чистачките, оповестяват от «Пътна полиция».
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР