Старите български сортове Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята

...
Старите български сортове Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята
Коментари Харесай

Вина от български сортове диктуват модата в Европа и у нас

Старите български сортове " Димят ", " Рубин ", " Мискет " и " Мавруд " от лозята на Карнобат са най-новата пристрастеност в Европа и у нас , описаха шефовете на някои от най-квалитетните столични заведения за хранене, които наскоро посетиха Южна Франция, с цел да почерпят от настоящите винени и гурме трендове. Те издадоха, че образецът на международния елит се оказал инфекциозен за от ден на ден българи, които решително избират невероятните купажи ETHNO за трапезата си, тъй като държат на високото качество и неповторимия усет.

Родните сортове впечатлиха изисканата аудитория по време на състезанието Muscat di Monde в живописното френско градче Фронтинян-ла-Пейрад. Там забележителните ETHNO на " Винпром Карнобат " станаха любимци на привикналите към разкош ценители, които присъдиха на серията една от най-големите награди за качество.

И до момента в който гостите на състезанието занапред откриват очарованието на родните виновност, у нас от ден на ден хора избират " Димят ", " Рубин ", " Мискет " и " Мавруд " от лозята на Карнобат , тъй като богатите им усети и аромати пасват прелестно на желанията, нравите и темперамента на българина, а и подхождат на нашенската кухня.

Старите локални сортове в ETHNO сервират най-хубавото от българската земя и чудесно разпростират капацитета си, купажирани със световноизвестните каберне совиньон, сира, мускат и совиньон блан. " Същността и душата на виновността се крие точно в това неизмеримо комбиниране, което ги отличава от всички останали на пазара», описаха енолозите на ETHNO .

" Целта ни е да преоткрием българските сортове в една по-съвременна идея за вино. Да извадим достоверния им усет и да го поднесем в нов и понятен жанр. Така те да навлязат в нашето всекидневие, да станат лицето на родното произвеждане и да ни дадат чувството за изтънченост и разкош, който можем да си позволим ".

ТОП ТЕНДЕНЦИЯ: " НАЙ-ДОБРОТО ИДВА ОТ РОДНАТА ЗЕМЯ "

Изборът на български храни и питиета, основани напълно от първични материали, които са отгледани на родна земя, е най-актуалната наклонност измежду младите и образовани хора. Те сортират единствено чисти артикули, направени с грижа за околната среда и почитание към труда на хората. " Когато купуваме виновността ETHNO на " Винпром Карнобат " , ние оказваме помощ България да се утвърди като водещ винопроизводител и да покаже на света благосъстоянието на нашата природа.

Нещо повече - избирайки български сортове, ние действително поддържаме родното произвеждане. Защото знаем, че колкото повече локални виновност се продават на българския пазар, толкоз повече работни места ще се откриват, а стандартът на живот в България ще се покачва ", описаха почитатели на тренда, наричащи себе си ETHNO-сиасти по името на обичаните си виновност.

 Снимка 328516
Източник:

" ВИНПРОМ КАРНОБАТ " СЪХРАНЯВА БЪЛГАРСКИТЕ СОРТОВЕ

Докато някои производители несправедливо изоставиха локалните сортове, определяйки ги като сложни и неперспективни, " Винпром Карнобат " създаде стратегия за опазване генофонда им.

Екип от опитни агрономи и технолози, дружно с авторитетни учени от Института по лозарство и винарство намериха най-хубавите клонове на локалните сортове " Мискет ", " Рубин ", " Мавруд ", " Димят " и " Перла " и ги засадиха върху плодородните землища на селата Огнен и Деветак в региона на Карнобат по този начин, че те да разпрострат капацитета си, да бъдат устойчиви и да дадат качествено грозде.
" Старите български сортове са късмет България да преоткрие своето благосъстояние и неповторимата си еднаквост във винопроизводството, която да е нашето лице пред света ", споделиха от екипа на водещия винопроизводител.

 Снимка 328514
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР