Стари петролни отпадъци замърсяват околностите на Русе. Нефтопродуктите, които са

...
Стари петролни отпадъци замърсяват околностите на Русе. Нефтопродуктите, които са
Коментари Харесай

Община Русе разчиства отпадъци от нефтопродукти

Стари петролни боклуци замърсяват покрайнините на Русе. Нефтопродуктите, които са били складирани преди 30 години, са протекли от летните жеги. Затова общината стартира незабавно разчистване на региона до Индустриалния парк.

Русе

Остатъците от преработката на масла са били депонирани в големи ями в покрайнините на града. При огромни горещини обаче те уголемяват размера си и излизат на повърхността. Пенчо Пенев живее в региона, само че нито той, нито съседите му са наясно, че в тази околност преди години са заровени отпадъчни нефтопродукти.
Пенчо Пенев: Не зная, ние неотдавна живеем тука и не съм усещал. А някакви миризми усещате ли? Има миризми когато прекосяваме по бул. „ България ". На какво? На нефтопродукти.
Община Русе в период от един месец би трябвало да успее да се оправи с наследения във времето проблем със старите гудронови ями.
Спасимир Димитров-директор на Дирекция „ Обществен ред и сигурност " - Община Русе: Най-добрият вид е компанията, която предложи технология, смесва гудрона с варовик, т.е. той от течен става по-гъст и също така се прави заграждение, бетонно, което пречи на неговите разливи, като по този метод се консервира самата гудронова яма.
С почистването на противозаконните сметища в региона ще се заеме общинското дружество „ Паркстрой ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР