Стари кайтсърф крила, които вече не стават за кайт в

...
Стари кайтсърф крила, които вече не стават за кайт в
Коментари Харесай

Стари кайтсърф крила като хвърчила

Стари кайтсърф крила, които към този момент не стават за кайт в морето на Синеморец, Варна и Бургас, скоро могат да бъдат хвърчила или текстилни торбички. Защото сред 20 юли и 13 август в тези градове екологично съдружие " За Земята " провежда работилници за устойчиви практики и решения.

И направата на хвърчила и текстилни торбички от ненужните кайтсърфове ще е една от дилемите там. Друг акцент ще бъде подготвяне на козметика за лятото с натурални съставки в контейнери за многократна приложимост.

Работилниците са част от плана " Училища за стабилно развиване и активизъм " на " За Земята ", който употребява неофициални способи за екологично обучение за на практика познания и осведомена гражданска позиция по световни тематики, които засягат хората и природата.

Турнето им стартира в Синеморец от 20 до 26 юли, минава през Бургас на 5 и 6 август и приключва във Варна на 12 и 13 август. Заниманията са подобаващи за деца и възрастни, от " За Земята " обезпечават инструкциите и материалите.

Събитията поддържат акцията " Свободни от пластмаса " за понижаване на потреблението и замърсяването на околната среда със артикули за еднократна и краткотрайна приложимост.

" За Земята " адресира казуса, като разпространява и ползва метода " Нулеви боклуци ". Това е тактика комбинираща общностни практики (повторно потребление, коригиране, преработване, неутрализиране и компостиране) с индустриални старания (елиминиране на отрови и смяна в дизайна на продуктите и опаковките) за трайно понижаване и елиминиране на отпадъците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР