Стареенето на организма се дължи на въздействието на химичните реакции

...
Стареенето на организма се дължи на въздействието на химичните реакции
Коментари Харесай

52-годишна жена случайно откри начин да забави стареенето си

Стареенето на организма се дължи на въздействието на химичните реакции в клетките. В резултат на това се образуват свободни радикали, които повреждат здравите кафези.

Всичко това води до липса на О2 и понижаване на равнището на колаген, належащо за сиянието и еластичността на кожата.

Колкото повече са свободните радикали в организма на индивида, толкоз по-възрастен наподобява той.

Неправилното хранене, тютюнопушенето, алкохолът и неналичието на физическа интензивност също влизат в листата на негативните фактори, допринасящи за растежа на нездравословните молекули.

Британският специалист по фитнес Ники Уиброу обаче откри извънредно елементарен, само че ефикасен способ, който може да забави процесите на стареене в организма.

Според 52-годишната Уиброу, с цел да се поддържа нужния воден баланс в организма и да се забави процеса на стареене, е задоволително да се пият по осем чаши зелен чай дневно, написа " Делйли мейл ".

Британката означи, че многочислените проучвания демонстрират, че при тези, които пият чай постоянно, стареенето на клетките се случва доста по-бавно, в сравнение с при хората, които не го вършат.

Някои учени не предлагат водата да се заменя с никакви други питиета, само че фитнес инструктурката счита, че зеленият или бял чай няма да навредят на организма.

Самата тя декларира, че пие чай на всеки час и към този момент е забелязала резултатите от тази " профилактика " против стареенето. Кожата й е станала доста по-еластична и всичко това с помощта на атиоксидантите, които се съдържат в напитката.

" Пия по 8 чаши бял или зелен чай всеки ден. Тези питиета са богати на антиоксиданти. Те могат да ви оказват помощ да отслабнете и да снижите равнището на холестерола в тялото ", споделя фитнес специалистът.

За да нямате проблем със здравето пък, експертът поучава да се одобряват витамини С, Е, омега-3 и аминокиселини, както и потреблението на спрейове с витамин D.

Ники предлага на дамите, които желаят да наподобяват по-млади, да вършат физически извършения. Натоварването е незаместим признак в битката против стареенето, акцентира експертът.

Самата тя се поддържа във форма с извършения с тежести. Спортува по 10 минути на ден пет дни в седмицата.

Източник: jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР