Starbucks отчете по-слаби от очакваните продажби през второто фискално тримесечие,

...
Starbucks отчете по-слаби от очакваните продажби през второто фискално тримесечие,
Коментари Харесай

Starbucks отчита по-слаби от очакваните резултати за второто фискално тримесечие, тъй като трафикът на клиенти се забавя

Starbucks регистрира по-слаби от предстоящите продажби през второто фискално тримесечие, защото трафикът на клиенти пресъхна на доста основни пазари.

Кафе колосът в Сиатъл заяви, че продажбите му в същия магазин – или продажбите в магазини, отворени най-малко една година – са спаднали с 4%. Уолстрийт очакваше нарастване от 1%, съгласно анализатори, интервюирани от FactSet.

В Съединени американски щати клиентите харчеха повече на посещаване, само че това не беше задоволително, с цел да се преодолее спадът на транзакциите от 7%. В Китай, вторият по величина пазар на компанията, продажбите в същия магазин се сринаха с 11%.

Starbucks заяви, че приходите за интервала януари-март са спаднали с 2% до 8,6 милиарда $. Това беше надалеч под прогнозата на анализаторите за 9,1 милиарда $.

Нетният приход на Starbucks спадна с 15% до 772 милиона $, или 68 цента на акция. Уолстрийт очакваше облага от 80 цента на акция.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР