Starbucks обяви, че ще затвори 150 кафенета през следващите 12

...
Starbucks обяви, че ще затвори 150 кафенета през следващите 12
Коментари Харесай

Starbucks затваря 150 кафенета

Starbucks разгласи, че ще затвори 150 кафенета през идващите 12 месеца, с цел да направи икономии, само че даде обещание 10 милиарда $ спомагателни доходи на акционерите си, оповестява Франс прес.

Компанията стартира нов интервал в историята си след напускането на емблематичния си общоприет шеф Хоуърд Шулц и разгласи, че ще затвори 100 кафенета в допълнение, защото не са задоволително ефикасни на пазара. Новите шефове обявиха, че ще дадат подтик на нововъведенията, с цел да обезвреждат конкуренцията, само че не прецизираха, дали затварянето на кафенета ще докара до редуциране на работни места.

В огромните метрополии Starbucks е притисната, от една страна, от по-луксозните кафенета, а, от друга, от веригите за бързо хранене като McDonald`s, които разшириха менютата си за закуска с акцент върху топлите питиета.

В Съединени американски щати откриването на кафенета на Starbucks се забавя, до момента в който в Китай се форсира и бележи 15% растеж на оборота.

Сегашното ни положение не отразява същността на нашата марка и е това е недопустимо, съобщи генералният шеф Кевин Джонсън.

Starbucks чака 1% нарастване на продажбите й на международния пазар през третото тримесечие, което е под упованията на финансовите анализатори за растеж от 3%.

Междувременно веригата съобщи, че ще преразпредели 25 милиарда $ на акционерите под формата на назад изкупуване на личните си акции, което е с 10 милиарда повече от оповестеното в края на предходната година. Освен това реши да усили тримесечния дял с 20%. Новините от компанията намалиха с 1,67% цената й на електронните търгове преди отварянето на Уолстрийт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР