Старата железопътна линия в столицата става вело-алея. Трасето ще започва

...
Старата железопътна линия в столицата става вело-алея. Трасето ще започва
Коментари Харесай

Стара жп линия в София става вело-алея

Старата железопътна линия в столицата става вело-алея. Трасето ще стартира от гара " Пионер " и стига до транспортното улилище в Слатина. Дължината на алеята ще е към 3 км, като трасето ще е за велосипедисти и пешеходци и ще бъде озеленено като линеен парк. На представянето на плана присъствха основния проектант Здравко Здравков и транспортния министър Росен Желязков.

София

Освен велоалея, остарялото железопътно трасе разрешава по него да бъдат построени детски площадки и противоречиви уреди.
Здравко Здравков, основен проектант на София: Допълнително се вкарват растителни типове, като крайното предпочитание е с велоалеи и пешеходно прекосяване да се обвържат кварталите " Слатина " и " Изгрев ".
Тези 3 километра са началото на към този момент планувания зелен кръг.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: И задачата на който е да могат всички квартали през които минава зеления кръг, да имат връзка с парковете на града. Изключително забавен, доста значим план за развиването на София като зелен град.
Първата права от велоалеята, която ще бъде построена, ще стартира от кв. " Изгрев ", ще мине под " Цариградско шосе ", около зала " Арена Армеец " и ще влезе в кв. " Слатина " по към този момент съществуващия надлез над бул. " Шипченски проход ".

Втората права ще стига от тунела на бул. " Цариградско шосе " до гара " Пионер ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР