Старата идея за единно зарядно за мобилни телефони на българското

...
Старата идея за единно зарядно за мобилни телефони на българското
Коментари Харесай

Приеха единното еврозарядно по идея на сем. Паси

Старата концепция за единно зарядно за мобилни телефони на българското семейство Гергана и Соломон Паси, която те стартират по света и у нас от години, беше призната от Европейския съюз.

Представители на 27-те страни - членове на Европейски Съюз и евродепутатите се споразумяха за универсално устройство за зареждане на смарт телефони, таблети, конзоли и цифрови фотоапарати, което да бъде въведено до есента на 2024 година, а на идващ стадий - и за преносимите компютри.

 

Apple ще би трябвало да смени конектора на своите iPhone, продавани в Европа до 2024 година, поради съглашението за обединен порт за зареждане на мобилни телефони, таблети и камери.

 

Европейската комисия настоя за един мобилен порт за зареждане преди повече от десетилетие.
Потребителите на iPhone и телефони с операционна система Android от дълго време се оплакват, че се постанова да употребяват разнообразни зарядни за своите устройства. Първият се зарежда от Lightning кабел, до момента в който устройствата, основани на Android, се зареждат посредством USB-C конектори.

 

Половината от зарядните устройства, продадени с мобилни телефони през 2018 година, са имали USB micro-B порт, до момента в който 29% са имали USB-C порт и 21% Lightning конектор, съгласно изследване от 2019 г, споделя Ройтерс.
" Сделката, която сключихме тази заран, ще донесе към 250 млн. евро (267 милиона долара) спестявания на потребителите ", сподели в изказване ръководителят на промишлеността на Европейски Съюз Тиери Бретон.

 

" До есента на 2024 година USB Type-C ще стане общ порт за зареждане на всички мобилни телефони, таблети и камери в Европейски Съюз ", се споделя в изказване на Европейския парламент.

 

 Наталия Каменова
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР