Старата госпожа“ взе да… остарява. Джиджи Буфон, Джорджо Киелини и

...
Старата госпожа“ взе да… остарява. Джиджи Буфон, Джорджо Киелини и
Коментари Харесай

“Старата госпожа“ остарява

„ Старата госпожа “ взе да… остарява. Джиджи Буфон, Джорджо Киелини и компания демонстрираха „ бели “ коси и може би ерата им е изтекла.
„ Ювентус “ да поведе с 2:0 в 9-ата минута и да не бие? Невероятно, само че факт. В Торино постоянно даже „ Барса “ и „ Реал “ прекланят глава. Но пристигна млад и надъхан отбор на „ Тотнъм “, който изигра един от най-великите си евродуели и приключи 2:2. И освен – ядосваше се, че не победи!
На „ Алианц Стейдиъм “ минимум съумелият лондонски отбор в Европа изигра мач, за който дълго ще се приказва. Хари Кейн задмина великани на Шампионската лига като Дидие Дрогба и Роналдиньо, вкарвайки девети гол в деветия си мач от шампионата. Освен това нападателят на „ Тотнъм “ се изравни със Стивън Джерард. Легендата на „ Ливърпул “ и Кейн са двамата англичани с по 7 гола в един сезон на Лигата. Така 7 март се трансформира в кръстопътна дата за нападателя. Вкара ли и в реванша на „ Ювентус “, ще е №1 в историята на британския футбол.
Досега само Дрогба, Роналдиньо, Симоне Индзаги и Диего Коща имаха по 8 попадения в първите си 9 участия в шампионата. Само че Кейн изобщо не има намерение да стопира. След като пребори Меси и Роналдо за голмайстор №1 в Европа за 2017-а, в този момент той е водещ изпълнител на сезона във всички шампионати с 33 гола. Във Висшата лига има 23 попадения като само Кристиано Роналдо е пред него в Шампионската – с 9.
„ Тотнъм “ е хубав, радват се в Англия. „ Шпорите “ към този момент обуздаха „ Реал “ с 3:1 и 2:2 в груповата фаза. Два пъти съкрушиха „ Борусия “ (Дортмунд). Има ли късмет „ Юве “? „ Основният приоритет ни е да спечелим седма поредна купа в Италия – отсече Масимилиано Алегри. – Имаме доста тежка стратегия, на полуфинал за купата сме също. Никой не може да чака да победим „ Тотнъм “ с 3:0. „ Юве “ в никакъв случай не е бил любимецът в този двубой. “
Алегри взе необичайно решение да даде на Гонсало Игуаин да бие втора дузпа в мача. След като аржентинецът вкара два гола до 9-ата минута (единия от бялата точка), получи право на нов опит в 44-ата. Игуаин стреля мощно в центъра, вратарят Уго Лорис не помръдна, само че топката разтресе гредата.
„ Много съм горделив с тима – възкликна Маурисио Почетино, треньорът на „ Тотнъм “. – В 9-ата минута при 0:2 за нас стартира нов мач и то против огромния „ Юве “ с толкоз опитни футболисти. Този отбор бе два пъти на край в последните три години. А ние сме млади и неопитни в Шампионската лига. “
„ Няма нищо неприятно в следствие 2:2, а в метода, по който се стигна до него – написа италианската футболна библия в. „ Гадзета дело Спорт “. – Не може след 2:0 да позволиш на британски отбор да има 67% притежаване на топката. На реванша е нужен нов „ Юве “! “
Италианските медии разкритикуваха и Буфон. 40-годишната легенда прекомерно елементарно позволи Кристиян Ериксен да му вкара втория гол от директен свободен удар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР