Старата датска фондова борса ще бъде възстановена след опустошителния пожар,

...
Старата датска фондова борса ще бъде възстановена след опустошителния пожар,
Коментари Харесай

Датската търговска камара: Сградата на фондовата борса ще бъде възстановена

Старата датска фондова борса ще бъде възобновена след опустошителния пожар, унищожил половината от постройката и развалил съществено останалата, разгласи през днешния ден притежателят на знаковата за Копенхаген постройка, представен от ДПА.

Избухналият през вчерашния ден пожар в 400-годишната постройка, който прекърши и събори шпила й в сцена, наподобяваща пожара в парижката " Нотр Дам " през 2019 година, продължаваше да гори на труднодостъпни места 24 часа по-късно.

Когато пламтящият шпил се е сринал на земята, орнаментираният железен връх, намиращ се на височина от 52 метра, е бил открит и ще бъде върнат на точното си място, съобщи Датската комерсиална камара, която е притежател на постройката.

" В шест часа тази заран срещнах пожарникар, който ми даде това (…) върха на фондовата борса ", съобщи пред Ройтерс основният изпълнителен шеф на комерсиалната камара Браян Микелсен, държейки металното парче.

" Това ми дава вяра, защото взехме решение да изградим отначало фондовата борса, защото като тя е част от историята на Европа като континент, занимаващ се с търговия ", съобщи той.

Микелсен отхвърли да разяснява каква е застрахователната политика във връзка с постройката, в която към този момент не се обитава фондовата борса, а служи като централа на Търговската камара.

Мирис на изгоряло се носеше във въздуха през днешния ден, до момента в който пожарникарите продължаваха да изливат вода върху постройката през рухналия покрива, а димът към момента се издигаше от отломките, отбелязва Ройтерс.

Букет слънчогледи бе положен пред постройката, която бе предмет на огромен развой на реституция, когато избухна пожарът.

Полицията, която проверява случая, разгласи, че може да минат месеци, преди да бъде открита повода за пожара, при който не е потърпевш никой.

Едва половината от постройката в жанр нидерландски подем е била избавена, въпреки че са нанесени спомагателни вреди от водата, която пожарникарите изсипват, с цел да потушат пожара.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР