Старата 450-годишна черница във Велики Преслав претендира за приза Европейско

...
Старата 450-годишна черница във Велики Преслав претендира за приза Европейско
Коментари Харесай

Старата черница във Велики Преслав кандидатства за Европейско дърво на годината

Старата 450-годишна черница във Велики Преслав претендира за наградата " Европейско дърво на годината 2021 ", оповестяват от фондация " Еко общественост ".

На 22 февруари стартира последната седмица за гласоподаване в европейския конкурс, търсещ обичани дървета и историите, които ги свързват с хората и те вечно остават в сърцата и спомените ни. Онлайн гласуването, посредством което се избира " Европейско дърво на годината ", продължава до 28 февруари на интернет страницата Treeoftheyear.org.

В 11-ото издание на състезанието любопитни, усмихващи и трогателни истории описват дървета от 14 страни на възраст сред 60 и 1000 година Всяко от тях е намерило своето място в живота на хората като значим член на общността им, очевидец на исторически събития, участник във веселби, празници и традиции, страж на секрети, персонални прекарвания и случки.

Независимо от типа, годините, мястото, на което порастват, всички тези дървета се отличават с едно - вниманието, обичта и почитта на хората към тях, подбудена както от мощното им лъчение, по този начин и от общите мемоари, които ги обвързват. До момента 14-те финалиста са събрали над 425 хиляди гласа от природолюбители и съидейници на концепцията от Европа и други елементи на света. За момента българското дърво се подрежда на 7-о място в класирането с 24 346 гласа.

ДА ПОДКРЕПИМ БЪЛГАРИЯ И СТАРАТА ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА ЧЕРНИЦА В НАДПРЕВАРАТА ЗА „ ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2021 “...
Posted by on
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР