Стараете се да се храните здравословно, тренирате, но въпреки това

...
Стараете се да се храните здравословно, тренирате, но въпреки това
Коментари Харесай

4 навика, от които ще се учудите, че напълнявате

Стараете се да се храните здравословно, упражнявате, само че все пак непотребните килограми си стоят? Възможно е някои избрани ваши привички да пречат на отслабването ви, написа Bright Side. Например:

1. Спите прекалено много.

Ако спите прекомерно малко, организмът ви е по-склонен да създава стресовия хормон кортизол, който усилва апетита. Въпреки това несъразмерният сън може да се окаже също толкоз непрепоръчителен. Според скорошно проучване, оповестено в научното списание PLOS One, повече от 10 часа на нощ може да докара по повишаване на показателя на телесна маса.

2. Приготвяте се на мрачно.

Вдигнете щорите или завесите незабавно откакто се разсъните. Изследване е открило, че сините светлинни талази от ранното утринно слънце форсират метаболизма и оказват помощ на тялото да се разсъни. Дори 20 – 30 минути слънчева светлина заран са задоволителни, с цел да се отразят на показателя на телесна маса.

3. Не си оправяте леглото.

Може да звучи необичайно, само че е истина. Изследване на американската Sleep Foundation открива, че хората, които си оправят леглата заран, рапортуват по-добър сън като цяло. А здравословният сън е оптималният път към здравословното тегло.

4. Ядете прекомерно малко на закуска.

Учени от Университета на Тел Авив настояват, че би трябвало да се поглезите с вкусно ядене заран. Балансираната закуска съдържа 600 калории чист протеин, въглехидрати и апетитен десерт, който ще ви улесни да следвате всекидневния си диетичен проект.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР