Стараем се да бъдем с перфектен маникюр и често прибягваме

...
Стараем се да бъдем с перфектен маникюр и често прибягваме
Коментари Харесай

Ако искате здрави нокти, не допускайте тези грешки

Стараем се да бъдем с съвършен маникюр и постоянно прибягваме до разнообразни пособи за задачата, само че най-после се оказва, че съсипваме типа и здравето на ноктите си.

Кои обаче са най-честите неточности, които позволяваме и по какъв начин да ги избегнем?

Пренебрегвате хидратацията
Ноктите също имат потребност от хидратация и потребни съставки, а това е нещо, което ние постоянно забравяме. Най-удобният вид е да си вземете прекрасен крем за ръце и нокти и да го нанасяте всеки ден. За спомагателна грижа може да си вземете и масло за кожички, което също да употребявате всекидневно. Колкото по-здрави кожички, толкоз по-здрави нокти.

Не вършиме почивки
Ако употребявате база, грижите се за кожичките и не прибягвате до потреблението на настоящия гел лак, само че ноктите ви не престават да се чупят, то тогава може би би трябвало да разредите лакирането. Правете си почивки, изключително в случай че сте привикнала да употребявате по-тъмни лакове – това може да аргументи пожълтяване на ноктите. Ако не харесвате по какъв начин ноктите ви наподобяват без лак, може да нанасяте заздравители.

 Ако желаете здрави нокти, не допускайте тези неточности

Не пропускате гел лака
Много настояща наклонност сега е нанасянето на гел лак. Може и да се главозамайвате от дълготрайния резултат и съвършения тип на маникюра, само че не свиквайте да залагате на тази процедура непрекъснато. След него ноктите ви са по-изтощени и чупливи от всеки път. Лакът е крепко закрепен за нокътя и седи много дълго време, само че той е цялостен с химикали. Допълнителното нездравословно влияние върху ноктите ви нанася и UV лампата, която “запича ” лака.

Не употребявате основа
Това е може би най-често срещаната неточност. Повечето от нас се лакират без основа, с цел да икономисват време. Базата обаче пази ноктите от нездравословните съставки на лаковете и, в случай че е добра, ще предотврати повреждането им. Ако заложите на първокласен заздравител, няма да сбъркате.

Режете кожичките
Много от нас режат кожичките си, а специалистите са безапелационни, че това е съществена неточност. Именно от тях зависи по какъв начин порастват ноктите и е допустимо при честото им премахване да ги деформирате и те да станат назъбени. Независимо дали вършиме маникюра си в салон или у дома, в никакъв случай не режете кожичките си. Те са единствената преграда сред ноктите и инфекциите, по тази причина в случай че ви нервират доста просто ги избутвайте обратно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР