Стараем се да бъдем бобри съседи на НФСБ и да

...
Стараем се да бъдем бобри съседи на НФСБ и да
Коментари Харесай

Румен Христов: За СДС ще е трудно ако сега има избори

Стараем се да бъдем бобри съседи на НФСБ и да не вършим проблеми.  Не съм имал срещи с Божидар Лукарски. Не сме говорили с представители на патриотичните организации. Заявих няколко пъти, че имаме много работа, която би трябвало да свършим вътре в партията. Искаме малко да лъснем имиджа на Съюз на демократичните сили. Не виждам да чукат избори на вратата, сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ”, водачът на Съюз на демократичните сили, Румен Христов.

Не желая да считам кои са ни достойните сътрудници. Първият вид коалиция, който считам, че е вероятен е такава с която да преминеш бариерата за Народното събрание, а втората е съгласно идеали. По-трудно може да се приказва за вид от 90-те години. Ние имаме конкурент Българска социалистическа партия и той е очевиден. Не можем да вървим с тях дружно и договаряния с тях не може да има, както не може да има и е Движение за права и свободи. По доста неща се разграничаваме и със „ Зелените ”, и те слагат тематики, които не са присъщи за десницата. Тук се търси някаква напредничавост. Когато се изготвя съдружно съглашение и има обединения, които се разграничават, може да разпишеш в него, че по разнообразни тематики дадена партия не е съгласна и като пристигна време за гласоподаване няма да се съгласят с другата партия в обединението, безапелационен беше той.

Не е належащо да изреждам всичките гафове на държавното управление, виждаме какво се случва в обединението. Въртят се все едни и същи хора и оставам с убеждението, че се изчерпват и идейно и кадрово. Алтернатива постоянно има, въпрос на сделки, обединения и поддръжка, която би получила десницата. Ние разполагаме с 500 хиляди гласа, които би трябвало обаче да се активизират, само че те не са задоволителни. Нека да не разясняваме дали е допустимо да има опция и по кое време, само че в случай че би трябвало да бъда прям, ние още не сме подготвени за избори и в случай че те се случат в този момент ще бъдем сюрпризирани. Ако обществото има потребност от такива, те ще се състоят, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.

Модерно е да има консерватори. Самото Съюз на демократичните сили в дълбоката си същина е консервативна партия.Когато загубихме изборите и не влязохме в Народното събрание, ГЕРБ споделиха, че ни е било мъчно с тях, а попитаха ли ни какъв брой ни е било мъчно с тях, сподели още Румен Христов.  

Трагедията в Своге беше доста огромна и с цел да се понижи напрежението трябваше да има решение. Не мога да кажа дали това са точните оставки, само че сигурно трябваше да има. Трудно е да си министър, тъй като би трябвало да си подготвен да поемеш политическа отговорност, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР