Стара Загора. Започна изграждането на новата улица Петкана Захариева“ в

...
Стара Загора. Започна изграждането на новата улица Петкана Захариева“ в
Коментари Харесай

Стара Загора: Започна изграждането на улица „Петкана Захариева“ в кв.“Железник“

Стара Загора. Започна построяването на новата улица „ Петкана Захариева “ в кв. „ Железник “. Първата копка беше направена през днешния ден в наличието на представители на общинската администрация, медиите и поданици на квартала, които я чакаха отдавна. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Над 10 души от квартала пристигнаха в приемния ми ден, с цел да упорстват. Както виждате тук улица няма, а утъпкан черен път, който ще се трансформира в хубава улица “, сподели през днешния ден кметът Живко Тодоров, който даде алегорично начало на строителните действия.
„ Искам да благодаря на строителната дирекция, която незабавно се отзова, направиха се сметки направи се план, трябваше и време, знаете че проектът за „ Железник “ дълго беше чакан “, напомни той. Тодоров заръча на жителите на квартала да наблюдават за осъществяването на плана, да бъде прецизно и качествено.
Зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов, заяви че улицата ще бъде дълга 210 м., с 12 м ширина, трототари по 2,50м, с 30-40 см. подосновни пластове и 2 пласта асфалт, с осветяване. „ Трябваше да я създадем по-рано, само че степенуваме плановете по значителност, за повече хора “, сподели още зам.-кметът. По думите му, улицата ще бъде подготвена до Нова година и ще сътвори по-нормални условия за живот на хората от квартала. “Инвестицията няма да е дребна, само че тук живеят младежи, деца, има доста кооперации, има защо да бъде направена, “ сподели още той.
В кв. „ Железник “, след обновлението по приключения европейски план, са реновирани 11 междублокови пространства, ремонтира се напълно учебно заведение „ Железник “, което ще бъде приключено до края на годината, актуализирана е детската градина, към която се построяват блокове за още две групи, асфалтирани са улиците, направени са нови градинки. Улицата ще свърже локалното учебно заведение и детска градина с ул. “Иван К. Вазов “ и учебно заведение „ Железник “.
В най-западния квартал на Стара Загора, който се разрасна доста в последните години, се построиха доста нови жилищни кооперации. Там инфраструктура в никакъв случай не е имало, а част от казуса е съществуването на частни терени, които трябваше да бъдат отчуждени.
Общината ще финансира дейностите по строителството от финансовата си стратегия. С извършена процедура за социална поръчка за реализатор е определено сдружение „ Пътно поддържане “, Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР