Стара Загора. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, главният директор

...
Стара Загора. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, главният директор
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието: Нов цех в старозагорско общежитие ще дава работа на 30 лишени от свобода

Стара Загора. Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Васил Миладинов и изпълнителният шеф на Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ /ДПФЗД/ Иван Иванов откриха през днешния ден индустриално помещение за разработване на арматурни заготовки. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Цехът се намира на територията на Затворническото общежитие от закрит вид „ Черна гора “ към пандиза - Стара Загора и в него ще се обезпечи трудова претовареност на близо 30 лишени от независимост, които ще бъдат особено подготвени за това. Затворниците ще работят в съвременно хале, оборудвано със модерна техника и отговарящо на всички условия от охранителна позиция.
Фирмата, вложила в взаимната активност с ДПФЗД, е една от водачите на българския пазар в региона на търговията с метали и от две години създава профили от поцинкована ламарина на територията на пандиза във Варна.
Средствата, вложени от страна на държавното дружество в построяването и оборудването на индустриалното помещение до сегашния миг са към 47 000 лева, а от страна на компанията - над 1 млн. лева
При формалното разкриване през днешния ден отрасловият заместник-министър проф. Проданов акцентира, че политиката за възстановяване на опциите за трудова ангажираност на лишените от независимост посредством привличане на повече евентуални работодатели и възстановяване на изискванията за индустриални действия на територията на пандизите, е от изключителна значимост. Той посочи още, че присъединяване на лицата в трудова активност цели тяхното превъзпитание, придобиване и повишение на професионална подготовка и ресоциализацията им.
По данни на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ към началото на юни 2019 година общият брой на ангажираните с трудова активност лица е 2977, като максимален е делът на заетите по член 80 от Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража. Това са лишените от независимост, на които с експлицитното тяхно документално единодушие администрацията на пандиза може да разпорежда непринуден неплатен труд. Техният брой е 1395 души. По линия на отдаване на труд от Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ са ангажирани 901 пандизчии, а заетите по домашен щат са 681. Основните области, в които лицата поставят труд, са обслужващата и комунално-битовата активност, строителната активност, селското стопанство, изработването на произведения на ишлеме и други
Проф. Проданов и основният шеф на ГДИН гл. комисар Миладинов се срещнаха на място и с хода на ремонтните действия, които се правят в затворническото общежитие „ Черна гора “. В скоро време там ще завърши огромният план, с който се построяват санирани възли във всяка килия, баня и умивалня на всеки етаж и група. Строителните действия включват още отделяне на нови кухненски блок и трапезария, нови образователни стаи, фитнес зала и пространства за групова работа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР