Стара Загора. За пръв път в Стара Загора в Детска

...
Стара Загора. За пръв път в Стара Загора в Детска
Коментари Харесай

Стара Загора: Инициативата „Седмица на бащата“ се проведе в Детска градина „Светулка“

Стара Загора. За пръв път в Стара Загора в Детска градина №7 „ Светулка “ се организира „ Седмица на бащата “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Инициативата дава опция на бащите „ публично “ да се възползват от опциите да прекарат радостно и скъпо време със своите деца. „ Седмицата на бащата “ протече под надпис „ Истинският мъж знае по какъв начин да бъде татко “.
„ Истината е, че мъжете не са „ програмирани “ да знаят по какъв начин да бъдат татковци, а непрестанно се учат – от своите родители, дядовци, от другите значими мъже в живота си и най-много: от своите деца. Времето, прекарано дружно с дребните хора, оказва помощ на бащите да схванат какъв брой значими са те за увереността на детските крачки през живота, и какъв брой значими са децата за личния път на мъжа и бащата – път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му мощ е в това да бъде татко “, разяснява Деляна Караиванова, шеф на детското заведение.
„ Седмицата на бащата “ е част от международната акция за бащина грижа MenCare, която се организира допълнително от 40 страни на 5 континента. Целта на MenCare е да поддържа мъжете в ролята им на грижовни, обективни, виновни и неагресивни родители и настойници, с цел да подкрепи сполучливото развиване на децата и връзките в фамилията.
В самодейността се включиха въодушевени татковци от трите първи и трите втори групи на ДГ №7 „ Светулка “. Те се включиха в игрите: „ Строим дружно с баща “, „ Шеф готвач е тати “, както и в шампионата по футбол сред деца и татковци. Открита бе и фотоизложба „ Щастливи дружно “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР