Стара Загора. За поредна година Община Стара Загора подпомага финансово

...
Стара Загора. За поредна година Община Стара Загора подпомага финансово
Коментари Харесай

Стара Загора: 25 двойки от града ще получат средства за инвитро процедури

Стара Загора. За поредна година Община Стара Загора подкрепя финансово процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми. Специална комисия към Общинския съвет в Стара Загора утвърди 25 двойки, декларирали предпочитание за финансово подкрепяне по асистирана репродукция. Всеки претендент ще получи финансиране от по 2000 лева за процедури. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Кандидатите би трябвало да дават отговор на следните критерии: да са български жители, притежаващи непрекъснат и/или сегашен адрес на територията на Община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо общуване и при фамилиите на това изискване следва да дава отговор най-малко единия от кандидатите; да са фамилни двойки или във фактическо съжителство; да нямат парични отговорности към държавата; да нямат парични отговорности към Община Стара Загора – инспекцията се прави служебно; да са със непрекъснати здравно- осигурителни права; да не са сложени под запрещение; да не са престъпно проявени лица; да е налице потвърден стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим само с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.
Двойки и фамилии с репродуктивни проблеми могат да получат финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция със средства, планувани в общинския бюджет, веднъж годишно в границите на настоящата година, при изискване, че не са утвърдени за финансово подкрепяне от други фондове за същия интервал и за същата процедура.
На идната сесия, локалните старейшини ще би трябвало да одобряват решението на Комисията, импортирано от ръководителя й Тунджай Йозтюрк.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР