Стара Загора. За поредна година Община Стара Загора подкрепи кампанията

...
Стара Загора. За поредна година Община Стара Загора подкрепи кампанията
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров се включи в кампанията “Да изчистим България заедно`2018”

Стара Загора. За поредна година Община Стара Загора поддържа акцията „ Да почистим България дружно ”. Днес в почистването на регион по пътя за Дъбрава, дружно със чиновниците на общинската администрация се включи и кметът Живко Тодоров. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Около 80 общинари, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят Делян Иванов събраха над 140 чувала с боклуци. Зам.-кметът Иванка Сотирова и личният състав на новоремонтираната ДГ № 58 „ Звездица “ почистваха постройката и двора на детското заведение.
Общо 15 села от община Стара Загора обявиха предпочитание да вземат участие в акцията за есенното разчистване. Местните кметове са основали нужната организация, раздадени са чували и ръкавици. Почистват се паркове, градини и детски площадки.
Още през вчерашния ден директорката на учебното заведение в Хан Аспарухово Станимира Димова провежда личния състав и родители, които почистиха школския двор и постройката. Бяха събрани 60 чувала боклуци.
Около 20 души от Туристическо сдружение „ Сърнена гора “ чистиха през днешния ден региона на р. Бедечка и езерото. Много жители обявиха подготвеност и организация за разчистване на междублокови пространства в града. Двайсет души от Фенклуб „ Берое “ също чистиха определено от тях пространство сред блоковете.
Вчера шефът на СОУ " Христо Ботев " Александър Буров провежда група от 20 души, които събраха от двора и учебното заведение към 8 куб. м боклуци.
За провеждането на акцията тази есен Община Стара Загора обезпечи 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна приложимост, които са дават на искащите жители от административните бюра по региони от 8:30 часа до 17:30 часа.
Днес и на следващия ден достъпът до депото на „ Регионален център за ръководство на отпадъците – Стара Загора “, до с. Ракитница е свободен за всички транспортни средства, които извозват събраните по време на самодейността боклуци, включително за частни транспортни средства.
Желаещите жители могат със личен превоз да извозват и предават за отнасяне в Центъра за преработване на Регионалния център за ръководство на отпадъците в с. Ракитница независимо едрогабаритни боклуци от семействата (непотребни мебели: шкафове, дрешници, кревати, включително матраци, дивани, фотьойли и други.).
Днес и на следващия ден операторът на депото приема за депониране събраните от жителите боклуци безплатно и ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.
Предвидените за разчистване места на територията на Община Стара Загора по желание на жителите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР