Стара Загора. За четвърти път Държавна опера - Стара Загора

...
Стара Загора. За четвърти път Държавна опера - Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 250 души ще участват в инициативата „Опера на стадиона“

Стара Загора. За четвърти път Държавна опера - Стара Загора ще показа „ Опера на стадиона “. На 7 юли от 21.00 часа на стадион „ Берое “ феновете ще могат да видят величествен театър на „ Трубадур “ от Джузепе Верди. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
„ Това е следващата самодейност на Старозагорската опера - единствената, която се впуска в сходни провокации и за четвърти път показва оперен театър на стадиона “, сподели пред публицисти Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
Огнян Драганов, шеф на Операта и режисьор на спектакъла, описа за креативните решения на екипа. „ Произведохме нов артикул и като сценография и като костюми. Над 10 тона са декорите, на сцената ще излязат над 250 души, със съдействието на Сдружение с нестопанска цел „ Свят без граници “ за пръв път в спектакъла ще вземат участие 40 роми при пресъздаването на сцената в циганския табор “, уточни Драганов.
Спектакълът е решен с ефектна театрална визия и залага на подбора на звезден солистичен състав, истинска постановка и брилянтно осъществяване на солисти, хор и оркестър на Старозагорската опера под диригентството на основния диригент Ивайло Кринчев.
Световно приетият тенор Зоран Тодорович ще извърши ролята на Манрико. Сърбинът, който живее от години в Германия, за трети път взе участие в режисура на Старозагорската опера. Кирил Манолов, който сега прави впечатляваща интернационална кариера, ще бъде в ролята на граф Ди Луна. В ролята на Азучена гостува Даниела Дякова, която се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки-мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни подиуми.
Изтъкнатата солистка на Старозагорската опера Елена Баръмова ще бъде в ролята на Леонора. Участват още Александър Марулев, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Игнат Желев и други, оркестър, хор на Държавна опера - Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур “.
„ Вълнувам се доста, за пръв път ще пея на стадион, уповавам се да се показва почтено. Обичам провокациите и това е едно от тях “, сподели Елена Баръмова.
Авторът на костюмите Денис Иванов описа, че облеклата са от времето на Бургундската мода и за пръв път е употребявал неопрен като материя за костюмите.
Билетите за спектакъла са на цени от 12, 15, 25 и 30 лева Има и VIP билети с включен кетъринг, и парко място на цена от 50 лева На 28 юни ще е така наречен „ черен петък “ и ще се продават билети с понижение.
Тази година летния сезон на Старозагорската опера е под мотото „ Изкуството не излиза в отпуск “. На напълно нова преносима сцена с 505 места на Античния конгрес в Стара Загора на 25 юли ще бъде премиерата на операта „ Траян в Тракия “, написана особено за Старозагорската опера, а на 27 юли античността още веднъж „ е на ход “ с премиерата на балета „ Антигона “ с хореограф Людовик Парти.
„ През август преносимата сцена ще бъде преместена на площада пред Общината и жителите на Стара Загора ще могат да се любуват на приятна музика-лек джаз “, заяви Иванка Сотирова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР