Стара Загора. За четиринадесети пореден път в града ще се

...
Стара Загора. За четиринадесети пореден път в града ще се
Коментари Харесай

Стара Загора: Културното наследство на града ще бъде показано в Нощта на изкуствата

Стара Загора. За четиринадесети следващ път в града ще се организира „ Нощ на изкуствата ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Всяка година проявата се трансформира в празник на духовността и събира хиляди жители и посетители на града. На 27 септември, от 19.00 до 01.00 ч. - старозагорските музеи, галерии и културни организации ще посрещнат с многочислени прояви и изненади своите гости. Общата цел е всяка година да се надгражда, да се оферират настоящи и новаторски културни прояви, да се откриват и утвърждават различни културни пространства.
Тази година събитието е част от Европейските дни на наследството, които ще се организират през целия месец септември под мотото „ Изкуства и развлечения ”. Всяка година през септември 50-те страни, подписали Европейската културна спогодба, вземат участие в Европейските дни на наследството - взаимна самодейност на Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея се включват повече от 20 милиона европейски жители, което прави дните най-голямото и най-споделено културно събитие освен в Европа, само че и в света. В продължение на повече от 25 години Европейските дни на наследството събират хора от всички публични сфери като огромно семейство с една концепция: да опознаят и да ценят наследството си, да почувстват основаните с помощта на него връзки сред европейските нации. Тази година акцентът е върху развлекателния аспект на културното завещание.
Община Стара Загора, като главен уредник на събитието, кани културните институти в града да се включат в следващата „ Нощ на изкуствата ”. До 12 септември 2019 година галериите, музеите, театрите, другите цивилен сдружения, клубове и организации, могат да заявят своите съответни оферти и начинания, в отдел „ Култура ” при Община Стара Загора. Целта е иновативност, привличане на нови аудитории и местоположения. Специален плакат и дипляна ще отпечата Община Стара Загора, с цел да разпространява събитието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР