Стара Загора. За 25-ти път Стара Загора е домакин на

...
Стара Загора. За 25-ти път Стара Загора е домакин на
Коментари Харесай

Стара Загора е домакин на 25-тия Международен пленер по живопис „Дружба“

Стара Загора. За 25-ти път Стара Загора е хазаин на обичайния интернационален пленер по живопис „ Дружба “, който се организира от 9-ти до 16-ти юни 2021 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Организатор на проявата е представителството на Съюза на българските художници в града, с поддръжката на Община Стара Загора.

В продължение на седмица седем известни художници ще основат неповторими произведения в Града на липите. На формалното разкриване през днешния ден в изложбена зала „ Байер “ бяха показани участниците в юбилейния форум- Галя Колева и Зорница Иванова от Стара Загора, Валентин Стойчев от Ловеч, Николай Стойчев от София, проф. доктор Красимир Русев от Велико Търново, Румен Жеков от Пловдив и Константинос Даис от Гърция.

Поздрав към създателите насочи зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. „ Нашият град е извънредно гостолюбив. Надявам се очарованието му да Ви въодушевява и картините, които ще създадете да носят този дух, този отпечатък “, се обърна към художниците зам.-кметът. Тя добави, че Стара Загора има наситена и богата културна стратегия като предложения присъстващите на откриването на Деветия Джаз конгрес.

Според регламента те ще показват по две картини в размер 50/65 см, които ще останат във фонда на Художествената изложба. Допълнително основаните платна също ще бъдат експонирани в залата.

На 12 и 13 юни участниците в Пленера дружно с техни сътрудници и млади гении от школите по изобразяване в града ще могат да вземат присъединяване в арт – базар „ Алея на художниците “ – част от тематичните уикенди, инициирани от Община Стара Загора. Той ще се организира на кестеновата алея в парк „ Пети октомври “ с начален час 10.00.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР