Стара Загора. За 177-ми път Шесто основно училище Свети Никола“

...
Стара Загора. За 177-ми път Шесто основно училище Свети Никола“
Коментари Харесай

Стара Загора: За новата учебна година в 6 ОУ „Свети Никола“ е изграден специален кът, пресъздаващ дълголетната история на училището

Стара Загора. За 177-ми път Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ отваря порти за любознателните деца. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . През новата образователна година възпитаниците на учебното заведение ще се радват на специфичен ъгъл, пресъздаващ дълголетната история учебното заведение. В него сияят облиците на Апостола на свободата Васил Левски, Кольо Ганчев, Братя Жекови – всички те възпитаници на тогавашното Светиниколско учебно заведение, както и на техния преподавател Даскал Атанас Иванов.
По коридорите на учебното заведение актуалните Светиниколци могат да се потопят в родната ни история, запознавайки се с владетелите и героите на България.
Специален ъгъл е самостоятелен и за националните будители, осветили пътя към знанието на народа ни.
Децата и учениците ще се радват на освежен двор, цветни градинки, за които се грижат самите те, и реновираните пространства към физкултурния салон. И през тази образователна година продължава активността на групите по ползи в областта на образованието, изкуството и спорта.
Учебната година ще бъде открита на 17 септември 2018 година от 9.00 часа в южния вход на учебното заведение.
Първокласниците от шестте паралелки ще пристъпят прага на школото дружно със Снежанка, която ще бъде с тях през цялата образователна година, тъй като каките и батковците, изпълняващи обичаните за децата функции, ще им оказват помощ в пътешествието на знанието и откривателството, към любопитния свят на буквите и цифрите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР