Стара Загора. За 177-ми път Шесто основно училище Свети Никола“

Стара Загора. За 177-ми път Шесто основно училище Свети Никола“ ...

Стара Загора: За новата учебна година в 6 ОУ „Свети Никола“ е изграден специален кът, пресъздаващ дълголетната история на училището.

Стара Загора. За 177-ми път Шесто основно училище „Свети Никола“ отваря врати за любознателните деца. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. През новата учебна година възпитаниците на училището ще се радват на специален кът, пресъздаващ дълголетната история училището. В него сияят образите на Апостола на свободата Васил Левски, Кольо Ганчев, Братя Жекови – всички те ученици на някогашното Светиниколско училище, както и на техния учител Даскал Атанас Иванов.
По коридорите на училището съвременните Светиниколци могат да се потопят в родната ни история, запознавайки се с владетелите и героите на България.
Специален кът е обособен и за народните будители, осветили пътя към знанието на народа ни.
Децата и учениците ще се радват на обновен двор, цветни градинки, за които се грижат самите те, и реновираните помещения към физкултурния салон. И през тази учебна година продължава дейността на групите по интереси в сферата на образованието, изкуството и спорта.
Учебната година ще бъде открита на 17 септември 2018 г. от 9.00 часа в южния вход на училището.
Първокласниците от шестте паралелки ще пристъпят прага на школото заедно със Снежанка, която ще бъде с тях през цялата учебна година, защото каките и батковците, изпълняващи любимите за децата роли, ще им помагат в пътешествието на знанието и откривателството, към любопитния свят на буквите и цифрите.

Източник: focus-news.net