Стара Загора. Вторият випуск старозагорски ученици започна днес обучение по

...
Стара Загора. Вторият випуск старозагорски ученици започна днес обучение по
Коментари Харесай

Стара Загора: Ученици се обучават по програмата „Детско полицейско управление“

Стара Загора. Вторият випуск старозагорски възпитаници стартира през днешния ден образование по програмата на Министерство на вътрешните работи „ Детско полицейско ръководство “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В продължение на две години деца от трети клас на Средно учебно заведение „ Васил Левски “ в Стара Загора ще се срещнат с работата на полицейските чиновници, на пожарникарите, на съдиите. Ще вземат участие и в разнообразни обстановки свързани с полицейското следствие.
Най-напред новите доброволци се срещнаха с полицейските коли, следовите кучета и снаряжението на служителите на реда. После разгледаха Първо районно ръководство „ Полиция “ – влязоха в стаята на тел.112, в ареста, в стаята за взимане на отпечатъци и т. н.
„ Сега сте в залата за оперативки, където се събираме всяка заран и получаваме дилемите, по които ще работим “, изясни Кремена Маринова, контрольор Детска педагогическа стая.
На тържествената гала по встъпването на доброволците участваха Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, основен контрольор Николай Колев, шеф на Първо районно ръководство „ Полиция “, основен контрольор Жеко Костов, шеф бранш „ Охранителна полиция “, обучителите на децата, Донка Вътева, секретар на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.
Секретарят на Община Стара Загора, с чиято поддръжка са организира образованието, пожела на новите участници в програмата доста триумфи и положително показване.
Всички участници получиха наложителните за служителите на реда значка, шапка, светлоотразителна жилетка, химикал и тетрадка. Момчета и девойки с кодови имена като Черния паяк, Червената роза, Силвестър, Пума Прокуратура на Република България 007 и други ще се учат по какъв начин да разпознават закононарушения и по какъв начин да реагират при разнообразни обстановки.
По мотив утрешния празник на полицията, децата подариха на новите си другари рисунки на полицейска тема.
Програмата „ Детско полицейско ръководство “, която започва през 2016 година, е самодейност на Министерството на вътрешните работи, а реализирането ѝ е дело на междуведомствена експертна работна група. Заложените тематики и методически инструкции са създадени от групата, в която влизат представители на Министерство на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на правораздаването, Българския юношески червен кръст, Българската православна черква, Българския туристически съюз. Идеите и тематиките са дълготрайни и са предопределени за двугодишно извънкласно образование на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е посредством теоретични и на практика занимания, в това число оказване на детска полицейска персонална защита; сигурност на придвижването по пътищата; на долекарска помощ; здраве, нравственос и право и други, децата да получат съответните умения. В обучителния развой вземат участие чиновници от структурите на „ Охранителна полиция “, „ Пътна полиция “, „ Криминална полиция “, психолози от психическите лаборатории на Министерство на вътрешните работи, специалисти от БЧК, БТС и други сътрудници в съответните градове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР