Стара Загора. Вече е януари, а още нямаме план за

...
Стара Загора. Вече е януари, а още нямаме план за
Коментари Харесай

Бойко Борисов, ГЕРБ: Вече е януари, а още нямаме план за възстановяване

Стара Загора. „ Вече е януари, а още нямаме проект за възобновяване. Няма проект, тъй като не знаят какво да напишат. “, това разяснява в Стара Загора водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива на партията, с работодатели и представители на бизнеса в града.

Бившият министър председател цитира обидните думи към българските работодатели на финансовия министър Асен Василев, който ги назова „ некадърници “.

„ Ние не мислим по този начин в коронавирус рецесията полагахте големи старания да плащате на служащите. Поднасям извиненията си, че докарахме до тук българския бизнес да го мислят за несръчен, това си поискахме и това получихме. Много от Вас поемат за десетилетия напред да дадат положително обучение на своите служащи. Поднасям извиненията си към Вас, че са ви нарекли „ некадърници “. Благодаря Ви, че не сте се уплашили и сте тук. Защото тези по този начин работят на другия ден идва полиция, служби, Национална агенция за приходите - да ревизират. Затова и Спецов са получили 37 000 лева добавки. “, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Погледнете по какъв начин наподобяват санираните блокове и по какъв начин наподобяват другите - и това повече няма да продължи. Ако ние управлявахме, щяхте да имате зала - 10 млн. бяхме подсигурили. И единствено щяхме да се пазарим дали да е огромна като в София, дали да е като в Бургас или друга. “, изясни Борисов.

„ Какво не се случи в Стара Загора - от Аязмото до Станционната градина “, попита Борисов.

„ Представяте ли си каква несръчност е да не са подготвени още с Плана за възобновяване и резистентност “, възмути се Борисов.

„ Най-малко на мен отива да пазя служебния енергиен министър на Румен Радев. Съгласна ли е госпожа Нинова, която говореше за усилване ролята на страната, да бъдат позволени още веднъж медиаторите в газа. “, добави водачът на ГЕРБ.

„ Вчера разбрах от Мая Манолова, че не харесва Политическа партия. И нас не ни харесва, само че Манолова е дългата ръка на Радев - той не е удовлетворен от тях. До няколко месеца ще създадат още една партия - виждате по какъв начин работи моделът. Христо Иванов докара Демократична България до 6 % и видяхте, че продължава да приказва каква задача от народа. Всички бранители на народа, а народът обеднява с инфлацията всеки ден. Всичко е цялостен неуспех “, безапелационен е някогашният министър председател.

„ Готвят се отново да излъжат хората. Вижте какво споделя самият Радев - че за мащабите на корупцията в България можем да съдим по срутва на задграничните вложения. Абсолютно съм склонен. Само преди няколко дни излиза Българска народна банка със собствен отчет - че директните непознати вложения в страната са намалели с над 1 милиарда евро, или са с 47 % по-малко от същия интервал през предходната година. Или както споделя Радев - при 50 % намалели вложения, значи корупцията се е нараснала с 50 %. Друг министър през вчерашния ден сподели, че страната обмисля прекъсването на помощите с дърва и въглища на обществено слабите (бел.ред. Борислав Сандов). Интересно ми е по какъв начин ще реагира госпожа Нинова - този обществен тренд до каква степен ще стигне като спрат на хората въглищата и дървата “, попита Борисов.

„ Да не си намерения някой, че имаме предпочитание да влизаме в ръководството. Тези нанесоха такива вреди, че ще са нужни десетилетия, с цел да се измъкнем от последствията от „ Промяната “, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

„ Благодаря на здравния министър, тя се пробва да направи нещо, само че тя призна, че в служебното държавно управление на Радев са крали в опазването на здравето. След като зеленият документ не важи за Народно събрание, не важи за министерствата и институциите, а издевателстват против ресторантьори, тормозят популацията, което желае да се радостни. Искат да са намръщени, тъжни - неотложно отменете заповедта с тези ограничения. Вие пуснахте пандемията безотговорно, хората измряха и се изпоразболяха. Дайте да отървем българския народ от тази българска измислица наречена „ зелен документ “, съобщи някогашният министър председател.

„ Кражбата е най-хубавата заварка на ръководещите партии, народът към този момент си го приказва, тъй като вижда по места какво се случва. Бизнесът, ситуацията е такова, че към този момент мъчно може да се възстановим. Сега като отидат още 7 милиарда нов дълг и след това, който и да пристигна ще би трябвало да затегне колана. Длъжни сме като съпротива да предупредим и за нелепостите и лъжите, че ние сме били отговорни. 12 години при нас токът беше по-евтин от цяла Европа, дефлация, 12 милиарда фискален запас - помните, оставяхме средства, за помощ в такива обстановки. “, напомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към бизнеса: „ А в този момент си мълчите - мълчете си, само че най-после ще фалирате. Аз тъй като знам всеки от Вас по какъв начин се устоя бизнеса, кметовете - да стопират тока. Съвет към кметовете - направете по този начин, че да свети 5 мин., 5 мин. да няма ток - като дискотека. Ние при Жан Виденов от Българска социалистическа партия сме били дискотека. Като не е признат централният бюджет, не може и кметовете да харчите повече от 1/12 част от миналогодишния. Това е капан за вас. Събирайте се, отивайте в Народното събрание и ги питайте - за това, това, това и това. Както мен ме тормозеха! “

„ Всичко е било за огромната кражба, за Булгаргаз, за Булгартрансгаз. С 6 % имат вицепремиери, министри и споделят – „ Народът ме е избрал “. В момента изчезват по 2-3, 5 млн. Тези хора ви взимат непосредствено от джобовете. На тях им би трябвало промяна на КПКОНПИ, на основен прокурор, тъй като им би трябвало да има кой да ги пази след това за откраднатото. Нас това не ни би трябвало - аз по тази причина не влязох в Народно събрание, на мен имунитет не ми би трябвало. Увъртели са се единствено родственици, сватове, шуреи, кумици, кумове. “, съобщи още Борисов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР