Стара Загора. Възпитаници на Средно училище Максим Горки“ спечелиха престижни

...
Стара Загора. Възпитаници на Средно училище Максим Горки“ спечелиха престижни
Коментари Харесай

Стара Загора: Възпитаници на Средно училище „Максим Горки“ спечелиха престижни награди от участието си в 15-ото издание на „Международните славянски четения” в руския град Самара

Стара Загора. Възпитаници на Средно учебно заведение „ Максим Горки “ завоюваха влиятелни награди от присъединяване си в 15-ото издание на „ Международните славянски четения ” в съветския град Самара. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Старозагорското учебно заведение за поредна година се показа на интернационалния конгрес със седем възпитаници от 9, 10 и 11 клас. Над 400 деца от 2-ри до 11-ти клас са взели участие със свои отчети свързани с театралната просвета на славянските нации. В взаимозависимост от възрастта и тематиката на отчета те са били разграничени в 12 разнообразни секции.
Груповият отчет „ Възникване на българския спектакъл. Значение на първите представления на националните любителски трупи. Драмите на Добри Войников и Васил Друмев ” е класиран преди всичко в секция „ История “ написан от Иван Ралчев (X клас), Деница Манолова ( XI клас) и Станимир Сотиров (XI клас) е класиран преди всичко в секция „ История “. Научен началник на учениците е Станислав Георгиев.
Симона Атанасова (9 г.), Александра Генчева (9 г.), Гергана Нонова (9 г.) и Вацлав Стоянов (10 г.) са показали отчета „ Създаване и развиване на операта в Стара Загора (от края на XIX век до 90-те години на XX век) “. Те са класирани на второ място в секцията „ Регионална театрална просвета “. Децата са получили и грамота в номинацията „ Зрителски благосклонности “. Научен началник на учениците е Веселина Танева.
Домакините от 132-ро учебно заведение „ Георгий Губанов ” в град Самара са предложили разнообразна стратегия за старозагорци отвън присъединяване им в Славянските четения. В рамките на шест дни децата са посетили голям брой туристически забележителности в Самара и Казан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР