Стара Загора. В последния уикенд на август (28 и 29

...
Стара Загора. В последния уикенд на август (28 и 29
Коментари Харесай

Часовниците в Стара Загора връщат стрелките 100 години назад

Стара Загора. В последния уикенд на август (28 и 29 август) от 9.30 часа ще се проведат безвъзмездни обиколки по следите на времето в Стара Загора. Началната спирка на завладяващото странствуване е Туристически информативен център.

Градският откривател и лекар по обществена антропология Мария Славчева ще ни разкрие историята на някои от най-известните часовници в Стара Загора, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари. Ще се потопите в магията на времето и връщане в предишното столетие. Турът приключва пред емблематичния часовник на Държавен куклен спектакъл

С цел съблюдаване на отдалеченост местата в групите са лимитирани до 25 индивида. Записването ще бъде прекратено при постигане на лимита за всяка група.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информативен център Стара Загора под надпис „ Стара Загора - неразказани истории по вършиме улици “ се реализира благодарение на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека " Захарий Княжески " - Стара Загора.

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информативен център (бул. “Руски “ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email [email protected] или на уеб страницата www.visitstarazagora.bg

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР