Стара Загора. В периода 23 март - 30 март 2019

...
Стара Загора. В периода 23 март - 30 март 2019
Коментари Харесай

Стара Загора: ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ще бъде домакин на четвъртата международна среща по проект FuturEYEzing по програма „Eразъм+

Стара Загора. В интервала 23 март - 30 март 2019 година ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ ще бъде хазаин на четвъртата интернационална среща по план FuturEYEzing по стратегия „ Eразъм+ К 2 ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Гостуват 18 възпитаници и 6 учители от Швеция, Полша и Испания. Глобалните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации е тематиката, по която ще работят участниците от партньорските учебни заведения.
На 27 март в 14.00 часа в зала " П. Славейков " в Общината учениците ще се срещнат с кмета на Общината Живко Тодоров. Предвижда се и връчване на предложение от името на учениците на ГПЧЕ " Ромен Ролан ", отнасящо се за живота на младежите и по-добрата градска среда за тях. На срещата ще участва и публичният медиатор Надежда Чакърова-Николова, дружно с младите омбудсмани. За едноседмичния престой на гостите в Стара Загора са планувани поредност от интензивности в осъществяване на плановите цели. " Работно място " на учениците ще бъдат освен залите на гимназията, само че и Районният съд в Стара Загора и тийнзоната на Регионалната библиотека.
Гостите от партньорските страни ще усетят българския дух със спектакъла " Фолклорна магия " на Кукления спектакъл. Ще имат опцията да посетят и европейската столица на културата - Пловдив.
Координаторите на плана Таня Маджарова и Ирена Личева показват специфична признателност към Община Стара Загора, Общинския омбудсман, Районния съд, Република България " Захарий Княжески " и Кукления спектакъл. Отзивчивостта им към предлагането за съдействие е съображение учениците и учителите от партньорските страни да се усещат освен посетители на учебното заведение, само че и на града ни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР